Logo Gadero
service

Blokhut Richard 200 x 200 x 222 cm Houten Tuinschuurtje Wanddikte 28 mm

Productnummer
DE11146
Ideaal voor tuingereedschap
Inclusief enkele deur (enkel glas)
BlokhutRichardvoorkant
BlokhutRichardzijaanzicht
BlokhutRichardzijkant
BlokhutRichardbovenaanzicht
gadero_blokhut_richard_1
gadero_blokhut_richard_2
img_20190920_wa0002
img_20190920_wa0003
BlokhutRichardvoorkantbehandeld
BlokhutRichardplattegrond
richard_40
Per stuk,vanaf

940,25

incl. BTW

49 stuks op voorraad
1 tot 2 weken
Details
Diepte
200 cm
Breedte
200 cm
Hoogte
222 cm
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux
Funderingsbalken met afwatering
940,25incl. BTW
1 tot 2 weken
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

 • 28 mm dikke blokhutprofielen

 • Inclusief Enkele Deur met enkel glas

 • Uit te breiden met diverse opties

 • Onbehandeld hout (behandelen sterk aanbevolen)

 • Starterset niet inbegrepen; bij dakleer essentieel, dus meebestellen.

Specificaties

Gewicht
280 kg
Wanddikte
28 mm
Materiaal
Hout
Houtsoort
Scandinavisch vuren
Kleur
Blank
Breedte
200 cm
Diepte
200 cm
Hoogte
222 cm

Blokhut Richard 200 x 200 x 222 cm Houten Tuinschuurtje Wanddikte 28 mm

Tuinhuis Richard is ideaal voor het opbergen van uw tuingereedschap. Deze onbehandelde tuinberging heeft een puntdak en wordt standaard zonder dakbedekking geleverd. Deze blokhut 2x2 meter heeft een enkele deur met een hoogte van circa 175 cm (inclusief kozijn) met raam (enkel glas), waarbij de roedes los worden meegeleverd.

Afmetingen

Blokhut Richard is 200 cm breed, 200 cm diep en heeft een nokhoogte van ca. 222 cm. De deurhoogte van blokhut Richard is 177 cm en is 85 cm breed inclusief kozijn. De oversteek aan rondom is 10 cm. De hoekverbindingen van dit tuinhuisje met puntdak zijn wind en waterdicht. De funderingsmaat is 180 x 180 cm. De wanden van Blokhut Richard van Tuindeco kunnen eenvoudig worden opgebouwd met onbehandelde vuren blokhutprofielen met een dikte van 28 mm.

 • Hout geschaafd: Ja

 • Afmetingen: 200x200 cm

 • Funderingsmaat: 180x180 cm

 • Wandhoogte: 202 cm

 • Nokhoogte: 222 cm

 • Luifel voorzijde: 20 cm

 • Deuren: 1 (85x177)

 • Beglazing: Enkel glas

 • Daksoort: Zadeldak

 • Dakbedekking: Geen

 • Dakoppervlak: 5 m²

 • Inhoud: 5,8 m³

 • Oppervlakte: 3,2 m²

 • Inclusief: Hang-en sluitwerk en montagehandleiding

 • Gewicht: 300 kg

 • Verpakkingsafmetingen: 225x120x40 cm

Starterset (extra optie)

Voor Blokhut Richard kunt u als extra optie een starterset meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiele onderdelen voor Blokhut Richard. Deze starterset bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken en dakleer. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen.

Ventilatie

Voor goede ventilatie plaatst u een ventilatierooster boven in de wand en in de tegenoverliggende wand onderin de wand. Zo heeft een goede luchtcirculatie die voor een langere levensduur zorgt van uw blokhut. Een stormankerset zorgt voor extra stevigheid van uw blokhut bij harde wind en storm. Een stormankerset bestaat uit metalen draadeinden die aan de binnenzijde van uw tuinhuis worden bevestigd en houden de blokhutprofielen steviger aan elkaar vast. Zowel de ventilatierooster als de stormankerset worden standaard meegeleverd bij de Starterset die u via de extra opties kunt meebestellen.

Verduurzamen: impregneren, transparant beitsen of verven in een kleur

U heeft voor de behandeling van dit moderne tuinhuis 3 opties.

1. Door ons uw blokhut Richard te laten impregneren (aanbevolen) dient u rekening te houden met extra levertijd. Afhankelijk van de tijd van het jaar kan de levertijd uitlopen.

Wie niet van groen geïmpregneerd hout houdt kan nu ook kiezen voor zilvergrijs impregneren. U heeft dan uw blokhut in stoere steigerhout look and feel! Wie door ons zijn tuinhuis laat impregneren hoeft zelf niet direct te beitsen. Na circa 3 maanden (zodra volledige werking uit uw blokhut is) wel alsnog aflakken is ons advies. Wie kiest voor impregneren behandelt zijn tuinhuis doorgaans met transparante Embadecor beits.

2. Wilt u liever uw blokhut in een mooie kleur wit of grijs? Dan kunt u dit tuinhuisje gewoon onbehandeld bestellen, het voordeel daarvoor is ook de snelle levertijd. Kies wel altijd voor een grondverf laag (isoleergrond) in wit, transparant of antraciet grijs. Verf uw blokhut daarna nog 2 keer in 1 of meerdere kleuren. Maak bijvoorbeeld de kozijnen wit en de wanden grijs.

Tijdens de opbouw adviseren we dat u minimaal de grondverflaag al op het hout heeft aangebracht. Ook de eerste laag kleur is verstandig om voor of tijdens de opbouw zeker in de mes en groef van de blokhutprofielen waar u later niet meer bij kunt aan te brengen. Anders heeft u kans na werking van het hout dat u nog kieren in de hout- of grondverf kleur ziet. Let uw (geverfde) blokhutprofielen nooit in de volle zon of warme garages, zo heeft u kans op kromtrekken. Zorg voor enkele bokken waar u uw profielen op kan laten drogen.

3. Wilt u uw blokhut behandelen in een transparante kleur om zo de nerfstructuur zichtbaar te houden? Wij adviseren deze blokhut dan onbehandeld te bestellen (deze is dan ook direct te leveren) en te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). U heeft 3 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot. Naast embadecor kunt u ook kiezen voor Perkoleum van Koopmans. Deze is te vinden in verschillende transparante kleuren op onze website en erg makkelijk aan te brengen.

Inbegrepen

Deze onbehandelde vuren houten blokhut van 200 x 200 cm wordt standaard geleverd met tekeningen. De deur is bij ons voorzien van scharnieren en afsluitbaar slot (deze kan afwijken van de afbeelding). Deze blokhut Richard met wanden van 28mm wordt standaard geleverd met een afsluitbaar cilinderslot, 2 sleutels en deurhengen om de deuren stevig te monteren. Zo is uw blokhut veilig afgesloten.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen.

Fundering

Wij raden kunststof funderingsbalken aan. Deze hebben een zeer lange levensduur en zorgen voor een goede afwatering. Plaats deze op een waterpas ondervloer van betontegels, gestorte betonvloer of eventueel op een houten vlonder. Ook kunt u uw blokhut opbouwen op 8x20 mm dikte betonbanden. Of bij drassige ondergronden met piketpalen in combinatie met 4x20 cm Azobe constructiebalken. In alle gevallen raden we funderingsbalken aan. Even opgelet, deze funderingsprofielen steken circa 4 cm uit naar buiten ten opzichte van uw blokhutprofielen.

Dakbedekking

Blokhut Richard wordt standaard geleverd zonder dakbedekking. Via de extra opties kunt u tal van andere duurzamere vormen van dakbekking bijbestellen (meerprijs). Kies bijvoorbeeld uit dakshingles in diverse kleuren en stijlen, stoere verzinkte stalen Easypan Dakpan-profielplaten of lichtgewicht Aquapan dakplaten. Voor de Dakpan-profielplaten en de Aquapan dakplaten geldt dat deze als complete set word geleverd. Voor Aquapan dakplaten wordt geadviseerd om dakleer als onderlaag te gebruiken. Kijk bij de extra opties voor het meebestellen van de door u gewenste dakbedekking (sterk aanbevolen). Deze Blokhut Richard heeft een stevige constructie en is daarom ook geschikt om te bedekken met houten dakpannen of gebruikte dakpannen.

Let op! Wanneer u kiest voor het plaatsen van Dakpanprofielplaten adviseren wij om bredere windveren vangeïmpregneerdd vuren mee te bestellen als extra optie.

Kiest u voor de standaard optie dakleer? Bestel dan een starterset mee.

Dakgoot

Voor het afvoeren van hemelwater kunt u tevens nog complete dakgootsets meebestellen. Kijk voor de extra opties voor het meebestellen van bijvoorbeeld een dakgootset kunststof antraciet of dakgootset vuurverzinkt.

De kleur van zowel de gootplank als brede windveren van geïmpregneerd vuren kan iets afwijken.

Wij leveren houten tuinhuisjes met bouwtekening en onder gunstige Thuiswinkel servicegaranties.

Montage service

Ziet u er tegenop om de montage zelf uit te voeren? Laat het dan uitvoeren door onze professionele montage service! De montagekosten vindt u terug in de extra opties en kunt u eenvoudig aanvinken en afrekenen. Aan de montage van extra opties, zoals een houten vloer, zit een meerprijs verbonden. Deze meerprijs vindt u terug bij de extra opties, maar vergeet niet om ook de opties zoals bijvoorbeeld de dakgootset zelf mee te bestellen wanneer u deze wenst.

LET OP: u dient zelf te zorgen voor een verharde en waterpas ondergrond. De prijzen voor het monteren van overige opties, dient u op te vragen door een aanmeldingsformulier in te vullen.
De volgend opties zitten niet standaard bij de prijs inbegrepen:

 • Piketpaal Fundering en betonnen funderingsprofiel

 • Dakpanprofielplaten (wel easy/aquapan)

Wij nemen na het plaatsen van de bestelling contact met u op over de planning. Qua planning kunt u rekening houden met 8 tot 12 weken, uiteraard ook afhankelijk van de levertijd van de artikelen.

Bijbehorend bij dit product