Logo Gadero
inspiratieservice

Cumaru gevelbekleding

Je wilt gevelbekleding plaatsen van een van de mooiste houtsoorten die er is? Cumaru is een prachtige houtsoort met een zeer egale kleur en een fraaie vlamtekening. Ook is het zeer duurzaam met een levensduur van 25-35 jaar. Je vindt hier ons complete assortiment Cumaru gevelbekleding. Ook vind je hier leerzame klustips, blogs en interessante Gadero TV video’s met meer informatie over (Cumaru) gevelbekleding.

Materiaalsoort

Cumaru kenmerkt zich door zijn prachtige kleur en lange levensduur. Het valt in duurzaamheidsklasse 1 en kan zeker 25 jaar mee. Het heeft een roodbruine tot gele kleur en een mooie vlamtekening. Na de vergrijzing blijft deze zichtbaar. Cumaru is een van de zwaarste houtsoorten, maar is ook erg hard en beschadigt daarom niet snel.

Montage

Omdat Cumaru zeer hard is, laat het zich moeilijk bewerken. Het is noodzakelijk om Cumaru gevelbekleding voor te boren. Je kan deze het beste bevestigen met RVS schroeven. Zorgt ervoor dat deze 2,5 keer de dikte van de plank is. Ondanks de hoge duurzaamheid van Cumaru, blijft een goede bevestiging belangrijk.

Duurzaamheid

Cumaru is afkomstig uit Zuid-Amerika. Vanwege de hoge duurzaamheid, kan Cumaru gevelbekleding zo’n 25 - 35 jaar blijven hangen.

Behandelen

Cumaru laat zich moeilijk behandelen. Het neemt nauwelijks vocht op. Het is echter ook niet nodig om het hout te behandelen, omdat het een natuurlijke goede bescherming heeft tegen schimmels of insecten. Wil je het hout wel graag behandelen? Bijvoorbeeld om vergrijzing tegen te gaan, kies dan voor een hardhoutolie die geschikt is voor Cumaru.

Alternatieven

Een vergelijkbare houtsoort met Cumaru is Ipé. Beide houtsoorten vallen in de hoogste duurzaamheidsklasse en hebben een vergelijkbare vlamstructuur. Kies voor Cumaru als je een rustigere uitstraling wenst. De kleurschakering bij Cumaru is kleiner dan bij Ipé. Ook is Cumaru voordeliger geprijsd dan Ipé. Meer weten? Lees dan onze blog “Het verschil tussen Ipé en Cumaru”.