#134 Draaibare lamellen plaatsen

Draaibare lamellen plaatsen

In aflevering 134 van GaderoTV plaatst Ronny draaibare lamellen. Deze draaibare lamellen zijn eenvoudig op maat te maken en kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Bij verticale plaatsing wel even opletten, gebruik planken van maximaal 180 cm lengte. Wij zouden zelfs liever maar 150 cm adviseren.

Draaibare lamellen

Louvre scherm met draaibare lamellen

De lamellen kunnen eenvoudig op maat gezaagd worden met een ijzerzaagje. Wij plaatsen 3 losse rails aan beide zijden, zo krijgen we 3 vlakken die we afzonderlijk van elkaar kunnen bedienen. De houten planken die geplaatst worden hebben niet allemaal dezelfde kleur. Durf te combineren met verschillende kleuren!

Draaibare lamellen

De schroeven om de rails vast te zetten aan de balken worden standaard meegeleverd. De schroeven om de planken vast te maken aan de rails dient u los bij te bestellen. Deze zijn afhankelijk van de dikte van de plank die u gebruikt. De planken die u plaatst mogen maximaal 14 cm breed zijn, deze zijn in verschillende houtsoorten verkrijgbaar zoals lariks douglas, geimpregneerd en hardhout. Leg de planken goed op het profiel voor u deze vastschroefd, dit zorgt voor stevigheid in uw zelfgemaakte louvrescherm. 

Voordelen draaibare lamellen rails

  • Volledig RVS, zelfs de meegeleverde schroeven zijn RVS
  • Op maat te maken en zelfs te gebuiken als louvredak
  • Eenvoudige montage

Nadeel is dat de schroefjes voor de planken niet meegeleverd worden.

Draaibare lamellen

In aflevering #132 van GaderoTV ziet u hoe Henk Jan bij een bestaande kapschuur een louvredak met balken maakt. Omdat bij de lamellen rails elke plank apart vastgeschroefd wordt, zijn deze rails ook geschikt voor plaatsing als louvre dak. Denk wel aan de maximale overspanning van 150cm van de planken. 

Wilt u meer tuininspiratie opdoen? Lees dan onze blogs.

Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal