Logo Gadero
service

Schaduwdoek bevestigen

Een schaduwdoek ophangen moet natuurlijk goed gebeuren. Als je een schaduwdoek gaat bevestigen dan wilt je natuurlijk voorkomen dat het zonnedoek naar beneden zakt of scheurt door verkeerde materialen. Hieronder geven wij advies over de bevestigingsmaterialen voor het plaatsen van een schaduwdoek. Gadero levert uitsluitend professionele bevestigingsmaterialen om schaduwdoeken te monteren aan de bevestigingspunten.

Schaduwdoek bevestiginsmateriaal

De volgende materialen zijn geschikt voor het bevestigen van een schaduwdoek:

  • Karabijnhaken;

  • Staaldraadklemmen;

  • Spanhaken;

  • Muurogen;

  • Kettingen.

Ons advies, kijk altijd goed naar het bevestigingsmateriaal dat je wil gebruiken als je een schaduwdoek gaat ophangen aan een bevestigingspunt. Let ook op de juiste afmeting van het schaduwdoek en de bevestiginspunten.

Schaduwdoek bevestigen aan muur of paal

De bevestiging van het doek aan meerdere palen, een sterke balk of een houten wand is iets makkelijker dan aan een muur. Voor de bevestiging van schaduwdoeken aan de muur heb je andere producten nodig dan voor de bevestiging aan bijvoorbeeld een paal. Aan een paal zit meestal een oog voor gemonteerd, waardoor je alleen karabijnhaken nodig hebt om het doek mee vast te maken aan het bevestigingspunt.

Bij de bevestiging aan de muur heb je nog muurogen nodig om een sterke bevestiging te maken. Met karabijnhaken kan je onze schaduwdoeken eenvoudig monteren aan de muur of wand in combinatie met muurogen en een ketting.

Schaduwdoek plaatsen?

Hieronder hebben wij een overzichtelijk stappenplan geschreven voor het plaatsen van een schaduwdoek.

  1. Bepaal de plaats waar de schaduwdoek komt te hangen.

  2. Kijk of er voldoende bevestigingspunten zijn. Waar nodig maak je er extra. Dit kan op hout, maar ook in de muur.

  3. Maak de karabijnhaken vast aan de uiteinden van het doek. Vaak zijn deze al voorzien van een oog.

  4. Maak de karabijnhaken van iedere hoek vast aan de bevestigingspunten.

Op deze manier is jouw schaduwdoek snel geplaatst en kan je heerlijk genieten van de schaduw op zonnige dagen. Voor vragen of advies kan je contact opnemen met onze klantenservice.