Logo Gadero
service
Blog

Waarom beits je een schutting?

Gadero logo
Geschreven doorAnja

Heb je een schutting of ben je van plan er één aan te schaffen? En wil je er lang van genieten? Vergeet dan niet een beschermingslaag op je schutting te verven. Zo voorkom je een groene schutting!

Schutting zwart beits blog

Wat is beits?

Beits is een beschermingslaag voor hout. Beits trekt in het hout, waardoor het hout voor een lange tijd bestand is tegen regen, zon, wind, sneeuw en vorst. Hierdoor kan je langer genieten van het hout en blijft het mooi. Daarnaast kun je met beits het hout een ook nog een bepaalde kleur geven. Zo hebben wij bij Gadero transparante beits, maar ook zwarte beits en groene beits noem het maar op. Er zijn verschillende soorten beits en ook speciale beits voor een bepaald houtsoort. Een schutting beitsen heeft dus alleen maar voordelen.

schutting behandelen met beits

Verschil tussen beitsen en houtolie

Hardhoutolie dringt dieper in het hout door en benadrukt de natuurlijke kleur en vorm meer. De bescherming van beits is beter dan olie, waardoor je minimaal 1x per jaar het hout met olie moet bewerken. Het nadeel van beitsen is dan wel dat het hechten moeilijker gaat en je veel meer werk van tevoren moet doen. Zo moet je bij beitsen ook eerst de schutting schuren om te zorgen dat de beits hecht. Daartegenover staat dan wel dat je het maar een keer in de zoveel tijd hoeft te beitsen. De meeste beitsen gaan drie of vier jaar mee. Hierdoor kun je dus beter ervoor kiezen om een schutting te beitsen. Nog niet genoeg informatie over houtolie? Lees dan nog even de blog: 3 redenen om uw hardhouten planken te behandelen met hardhoutolie!

Ben je benieuwd naar hoe je moet beitsen?

In de onderstaande Gadero TV aflevering #233 laat Ronny je zien hoe hij een schutting behandelt met beits!