Logo Gadero
service
Gadero TV

Hoe maak ik een zwevende trap voor een vlonder? Ontdek het!

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst09-01-2023

Een buitentrap is handig om hoogteverschil van uw veranda naar de tuin of van uw tuin naar uw steiger op te vangen. Een buitentrap maken die iets meer opvalt dan een normale trap? In deze video van Gadero TV leggen wij uit hoe je een zwevende trap bij uw vlonder maakt.

1
De fundering voor de zwevende tuintrap aanleggen

In deze situatie is er gebruik gemaakt van 12 x 12 cm palen op betonpoeren. Deze palen zijn ingekeept en hierop is een frame gemaakt van 4,5 x 9 cm. In dit frame worden de tussenbalken geplaatst. Hierbij is een tussenruimte van hart op hart 35 cm aangehouden. Om te voorkomen dat er onkruid tussen de planken groeit, kun je onder de vlonder een worteldoek plaatsen met een beetje grind.

2
De planken monteren van de zwevende tuintrap

Voordat je de plank daadwerkelijk gaat vastzetten, raden we aan op deze eerst voor te boren. In deze video kiezen wij ervoor om de planken eerst alleen aan de twee buitenste regels vast te maken. Wanneer alle planken liggen, zetten we deze ook vast op de tussenliggende planken. Hiervoor wordt een lange lat gebruikt. Op deze manier komen de schroeven in een rechte lijn.

3
Afwerking van de zwevende tuintrap

Voor het zwevende effect is het wenselijk dat de randen van de treden worden afgewerkt. Dit kun je doen door een plank aan de zijkanten te monteren. Zaag de planken in verstek om ook in de hoeken een mooie afwerking te krijgen.