Logo Gadero
service

Gadero is uw officiële dealer van Gardendreams aluminium veranda's, tuinkamers en schuifdak systemen. Ontdek ook hun populaire schuifdeursysteem en bijzondere gigagoot systeem voor een extra lange levensduur.

Waarom vindt u hier de beste aluminium overkapping?

De draagconstructie van de aluminium overkapping

De kracht van een aluminium terrasoverkapping van Gardendreams zit voornamelijk verstopt aan de binnenzijde. Onzichtbaar voor het oog en fraai afgewerkt is de draagconstructie sterker en degelijker dan wat u elders op de markt vindt.

Het essentiële onderdeel, de draagconstructie, van een terrasoverkapping is de dakgoot. Hier rust alle gewicht op en daarom is de kwaliteit van het aluminium en de dikte essentieel om een solide en betrouwbare constructie te realiseren. De aluminium overkappingen van Gardendreams hebben om die reden aluminium dakgoten met een wanddikte van minimaal 3,0mm, waar overkappingen van andere aanbieders slechts een dikte van 1,9mm of zelfs minder hebben met alle risico’s van dien.

Door de stevige dakconstructie is het mogelijk om de aluminium veranda in een hoek van (eventueel) 5° tot 15° te plaatsen. Standaard wordt de aluminium veranda in een hoek van 8° geplaatst. We raden ook minimaal 8 graden aan te houden voor een goede afwatering en minste kans op condens in uw polycarbonaatplaten.

Een extra hoge dakgoot voor de aluminium overkapping

Stevigheid is natuurlijk het allerbelangrijkst voor een veranda, maar het moet natuurlijk ook mooi zijn! Doordat de dakgoot standaard 14cm hoog is, wordt het zicht op de zijkanten van de platen, de liggers en de afdekking van de dakbedekking aan het oog onttrokken.

Een strakke afwerking van de aluminium overkapping

Als dakbedekking kunt u kiezen uit polycarbonaat platen of veiligheidsglas. Bij de Gardendreams veranda’s rust de dakbedekking aan alle zijden op rubbers. De kans op doorhangende platen is daardoor nihil.

Bovendien wordt het dak afgewerkt met aluminium afdekkers aan de bovenkant en alle zijkanten. Deze afdekkers worden vastgeschroefd en dankzij de mini-afwatering in het profiel, stroomt eventueel vocht direct in de dakgoot. De aluminium afdekkers zijn uniek voor de aluminium overkappingen die Gadero verkoopt, want in de meeste gevallen worden slechts rubberen strips gebruikt om te dichten. U krijgt dus absoluut meer voor uw geld wanneer u de aluminium veranda bij Q&S koopt!

De hemelwaterafvoer is verwerkt in één van de staanders. De staanders zijn gepoedercoat. Een poedercoating houdt in, dat het aluminium wordt voorzien van een poederverf, die in het aluminium wordt gebrand. Zo behoudt de aluminium veranda zijn kleur en blijft deze onder alle weersomstandigheden mooi. Dit in tegenstelling tot een laklaag die vaak snel beschadigt en dus palen laat roesten. De kans op corrosie (roestvorming) bij gepoedercoat aluminium is echter zeer klein. Wanneer u een aluminium overkappingen wilt kopen, is het dus verstandig op dit aspect te letten.

Een luxe dakbedekking op de aluminium overkapping

Er zijn verschillende opties mogelijk om op uw aluminium frame te leggen. Standaard worden de veranda’s geleverd met een stevige polycarbonaat plaat. U heeft hierbij de keuze uit helder (transparant) of opaal.

U heeft echter een veel ruimere keuze dan de standaard dakbedekking. Zo zijn er maar liefst drie verschillende soorten hittewerende polycarbonaat platen voorhanden. Deze zijn te leveren in de kleuren heldergroen, melkwit en antraciet (grijs).

Ook zijn de polycarbonaat platen leverbaar in extra helder transparant. Deze variant lijkt bijna op glas.

Wanneer u de prachtige lichtinval en het mooie zicht op de sterrenhemel niet wilt missen, is een terrasoverkapping met een echt glazen dak voor u de juiste keuze. Hier wordt dan veiligheidsglas van 8mm dik gebruikt. Mocht er ooit iets op uw dak van glas vallen, dan breekt het glas in duizenden stukjes, maar blijft netjes op zijn plaats liggen. Er zal niets naar onder komen vallen, totdat de plaat wordt vervangen. Een veilig gevoel!

Aluminium overkappingen inspiratie

De versterkte dakgoot van een aluminium overkapping

De luxe Expert Edition veranda wordt standaard geleverd met een versterkte dakgoot. Het voordeel van deze versterkte dakgoot? U heeft minder staanders nodig. Een aluminium overkapping met een overspanning van vijf meter breed tot een diepte van ruim drie meter heeft bijvoorbeeld geen drie, maar slechts twee staanders nodig. Uw zicht wordt dus niet belemmerd, wanneer u onder uw veranda de tuin inkijkt.

Kiest u voor een model uit de lijn Superior Edition, dan heeft u slechts twee staanders nodig voor een overspanning van 7 meter breed en zes meter diep. De Superior Edition is als overkapping ook zeer geschikt voor openbare ruimtes en hotels en restaurants.

Welk model aluminium terrasoverkapping past bij u?

Niets is gek genoeg, alle modellen zijn mogelijk. U kunt kiezen uit een vrijstaande terrasoverkapping (met bijvoorbeeld glazen of aluminium zijwanden) of een terrasoverkapping aan het huis bevestigd. U kunt de aluminium overkapping om de hoek van het huis laten doorlopen of een eenvoudig recht model achter het huis plaatsen. U kunt het volledig tot tuinkamer laten bouwen met glasschuifwand of glazen schuifpui aan meerdere zijden of enkele zijden voorzien van glazen of aluminium wanden.

Voor een sfeervolle verlichting kunt u LED inbouwspots inbouwen. De sets zijn uit te breiden tot de door u gewenste hoeveelheid lampen. U kunt dit het beste meteen bij de opbouw doen. Met de dimbare variant (inclusief afstandsbediening) kunt u zelf de lichtsterkte bepalen om een boek te lezen, een spel te spelen, voor een romantisch avondje of avond met vrienden. En met een terrasverwarmer  zit u er bovendien bijna het hele jaar heerlijk warm erbij. Echter raden we aan een jas aan te doen, want een terrasheater is slecht voor CO2 vorming.

Kan ik mijn aluminium overkapping tot tuinkamer ombouwen?

U heeft een prachtige aluminium veranda en geniet met volle teugen van de dagen die voor u ineens langer zijn geworden. Als u dan op koudere dagen door de windval het iets te fris vindt om er gezellig te zitten en dat liever anders zou zien, kunt u met een veranda van Gardendreams alsnog op een later tijdstip de veranda uitbouwen met één of twee wanden of zelfs tot een tuinkamer!

Wordt de aluminium terrasoverkapping voor u gemonteerd?

Belangrijk om te weten: een eenvoudige terrasoverkapping is door u zelf te plaatsen, indien u zeer handig bent.

Glazen dakbedekking, versterkte dakgoot, een veranda die om de hoek van de woning moet worden geplaatst, wanden en glasschuifwanden; het zijn allemaal modellen die beter door ervaren monteurs geplaatst kunnen worden. Gadero heeft afspraken met montagebedrijven, die tevens het inmeten van uw terrasoverkapping op de centimeter nauwkeurig verzorgen. Zo weet u zeker, dat het eindresultaat past en aansluit bij uw woning en weten wij dat u tevreden bent over het eindresultaat!

Een standaard model of aluminium overkapping op maat?

In de online winkel van Gadero vindt u alle standaardafmetingen. Twijfelt u of een standaard afmeting mogelijk is aan uw huis? Wij adviseren u graag over een aluminium overkapping op maat, zodat uw tuindroom tot werkelijkheid wordt. Voor maatwerk adviseren wij een bezoek aan onze showroom, bij voorkeur op afspraak.