Logo Gadero
service
Blog

Easypan of Aquapan? Wat is het verschil?

Noëlle
Geschreven doorNoëlle
Geplaatst16-04-2021

Gaat u een overkapping of kapschuur met zadeldak maken en is uw oog op dakpanprofielplaten gevallen? Maak dan uw dak in een handomdraai waterdicht met de Easypan of Aquapan prefab dakpanplaten. Maar welke prefab dakpanprofielplaat past het beste bij uw wensen?

Aquapan Dakpanplaat

Wilt u graag meer weten over het verschil tussen Easypan en Aquapan dakpanplaten? U leest er alles over in onze blog!

Waarom kiezen voor dakpanplaten?

Heeft u een overkapping, houten schuur of kapschuur met een schuin dak (zadeldak)? Dan kunt u ervoor kiezen om dakpanprofielplaten te gebruiken. De platen zijn gemaakt van glanzend metaal of lichtgewicht aluminium. Zo kunt u kiezen voor Easypan of Aquapan dakpanplaten. Beide dakpanplaten zijn in grijs en rood verkrijgbaar. Ook nokvorsten en boeidelen zijn voor beide soorten beschikbaar. Maar wat zijn nu precies de verschillen?

Aquapan Dakpanprofielplaten

foto aquapan dakpanplaten

Easypan prefab dakplaten

Easypan is gemaakt van verzinkte metalen platen met de uitstraling van echte dakpannen en een stoere metalen look and feel. De platen hebben een mooie glans die ervoor zorgt dat groene aanslag en vuil minder snel vat krijgen op de dakplaten. De Easypan platen zijn eenvoudig te leggen en u hoeft ze niet te knippen of te snijden. Deze stalen dakpanprofielplaten kunnen zowel in de hoogte als de breedte overlapt worden. Gaat u de dakbedekking wel knippen? Gebruik dan een knabbelschaar! Zo krijgt u geen last van ijzerdeeltjes die gaan roesten.

Met deze platen werkt u een schuin dak met een minimum helling van 10 graden strak af. De platen zijn uitstekend geschikt voor het dak van uw kapschuur, prieel, carport of Lariks Douglas overkapping. Met Easypan dakplaten heeft u een waterdicht en duurzaam dak.

Easypan Rood Dakpanplaat

foto easypan dakpanplaten

Aquapan dakbedekking

De dakpanprofielplaten van Aquapan zijn gemaakt van aluminium met een leislag granulaatlaag. De platen hebben een kunststof uitstraling zonder glinstering. Deze dakpanplaten zijn erg licht in gewicht, zodat u ze gemakkelijk op het dak krijgt en verwerkt. Wilt u liever dakpanprofielen die zwaarder en steviger zijn? Kies dan voor de metalen Easypan platen! Bij regen maken Easypan dakpanplanten wel meer lawaai dan Aquapanplaten. Dat is naast het gewicht en de look and feel een belangrijk verschil.

Aquapan platen zijn uitstekend geschikt voor het waterdicht afwerken van het dak met een minimum helling van 10 graden, van uw kapschuur, overkapping of prieel. Knip of snij deze platen naar wens of plaats de dakpanplaten over elkaar heen. Nog een voordeel van deze platen is dat water gebroken wordt door de granulaat coating. De laag heeft namelijk een geluiddempend effect.

Montage tips Aquapan en Easypan

Bent u benieuwd hoe u de Aquapan dakpanplaten monteert? Bekijk dan aflevering 180 van Gadero TV waarin wij u uitleggen hoe u de platen aanlegt. Het monteren van Easypan en Aquapan is overigens nagenoeg gelijk. 

Heeft u al een keuze gemaakt? Bekijk ons assortiment met dakpanplaten en ga direct aan de slag! Lees ook onze handige klustip voor het monteren van de dakpanprofielplaten.