Logo Gadero
service

Blokhut Oletha 785 x 510 x 257 cm Wanddikte 40 mm

Productnummer
DE11265
Inclusief dubbel glas
BlokhutOlethavoorkant
BlokhutOlethaachterzijde
BlokhutOlethazijaanzicht
BlokhutOlethabovenaanzicht
BlokhutOlethageimpregneerd
BlokhutOlethabehandeld
BlokhutOlethaplattegrond
Per stuk,vanaf

5.809,25

incl. BTW

Niet op voorraad
Details
Lengte
400 cm
Diepte
510 cm
Breedte
785 cm
Hoogte
257 cm
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

 • Scandinavisch vuren

 • Dubbel glas inbegrepen

 • Veel glas in bergruimte

 • Ruime overkapping

 • Onbehandeld hout (behandelen sterk aanbevolen)

 • Starterset niet inbegrepen; bij dakleer essentieel, dus mee te bestellen

Specificaties

Gewicht
1610 kg
Wanddikte
40 mm
Materiaal
Hout
Houtsoort
Scandinavisch vuren
Kleur
Blank
Lengte
400 cm
Breedte
785 cm
Diepte
510 cm
Hoogte
257 cm

Blokhut Oletha 785 x 510 x 257 cm Wanddikte 40 mm

Blokhut Oletha is niet zomaar een tuinhuisje. Deze luxe Blokhut Oletha bestaat uit een 5-hoekig overdekt deel met luifel en oversteek. Dat maakt blokhut Oletha een ideaal buitenverblijf om tot in de late uurtjes te relaxen en uw buitenspullen op te bergen. Doordat de zijwand en achtwand niet volledig dicht is geeft dit een extra luxe uitstraling. Het tuinhuisje is gemaakt van hoogwaardig Scandinavisch vuren hout. De oversteek bij de bergruimte zorgt ervoor dat u altijd droog staat in de deuropening van uw berging, wel zo handig en een goede bescherming van het hout.

Verder kijken: overkapping ca 7 meter breed

Starterset (extra optie)

Voor Blokhut Oletha kunt u als extra optie een starterset meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiele onderdelen voor Blokhut Oletha. Deze starterset bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken en dakleer. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen.

Voor goede ventilatie plaatst u een ventilatierooster boven in de wand en in de tegenoverliggende wand onderin de wand. Zo heeft een goede luchtcirculatie die voor een langere levensduur zorgt van uw blokhut. Een stormankerset zorgt voor extra stevigheid van uw blokhut bij harde wind en storm. Een stormankerset bestaat uit metalen draadeinden die aan de binnenzijde van uw tuinhuis worden bevestigd en houden de blokhutprofielen steviger aan elkaar vast. Zowel de ventilatieroosters als de stormankerset worden standaard meegeleverd bij de Starterset die u via de extra opties kunt meebestellen.

Maten

De afmetingen zijn 785 bij 510 cm. De berging van Blokhut Oletha is circa 372 bij 300 cm. De overkapping is 395 cm breed en 510 cm diep. De nokhoogte van blokhut Oletha is 257 cm. De maat van de deur is inclusief kozijn 143x196 cm en is voorzien van enkel glas. De ramen zijn vast en hebben de afmeting 54x187 inclusief kozijn. De ramen zijn voorzien van dubbel glas. De dikte van de blokhutprofielen zijn 40 mm. De oppervlakte van deze blokhut is 37,5 m².

Hout geschaafd Ja
Afmetingen 400+385x300+210 cm
Funderingsmaat 765 x 251 cm
Blokhutmaat 380 x 300 cm
Binnenmaat 291 x 363 cm
Nokhoogte 251 cm
Staanders 3
Ramen 3 (55x192)
Deuren 1 (143x199)
Beglazing Dubbel glas
Daksoort Platdak
Dakbedekking Geen
Dakoppervlak 40 m²
Inhoud 26.6 m³
Oppervlakte (m²) 9.5 + 10.6 + 10 m²
Gespiegeld op te bouwen? Ja
Inclusief Hang- en sluitwerk en montagehandleiding

Bij blokhut met overkapping Oletha ontvangt u het complete pakket en daarbij ontvangt u ook de scharnieren voor de deur. Deze blokhut met overkapping kan ook gespiegeld opgebouwd worden. Deze blokhut Oletha met wanden van 40mm wordt standaard geleverd met een afsluitbaar cilinderslot, 2 sleutels en deurhengen om de deuren stevig te monteren. Zo is uw blokhut veilig afgesloten.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen.

Fundering

Wij raden kunststof funderingsbalken aan omdat deze een zeer lange levensduur hebben en zorgen voor een goede afwatering. U plaatst deze op een waterpas ondervloer van betontegels, gestorte betonvloer of eventueel op een houten vlonder. Andere opties zijn uw blokhut opbouwen op 8x20 mm dikte betonbanden of bij drassige ondergronden met piketpalen in combinatie met 4x20 cm Azobe constructiebalken. In alle gevallen raden we funderingsbalken aan. Even opgelet, deze funderingsprofielen steken circa 4 cm uit naar buiten ten opzichte van uw blokhutprofielen.

Verduurzamen: impregneren, transparant beitsen of verven in een kleur

U heeft voor de behandeling van dit moderne tuinhuis 3 opties:

1. Door ons uw blokhut Oletha te laten impregneren (aanbevolen) dient u rekening te houden met extra levertijd. Afhankelijk van de tijd van het jaar kan de levertijd uitlopen. Controleer hier de actuele levertijd voor het impregneren.

Wie niet van groen geïmpregneerd hout houdt kan nu ook kiezen voor zilvergrijs impregneren. U heeft dan uw blokhut in stoere steigerhout look and feel! Wie door ons zijn tuinhuis laat impregneren hoeft zelf niet direct te beitsen. Na circa 3 maanden (zodra volledige werking uit uw blokhut is) wel alsnog aflakken is ons advies. Wie kiest voor impregneren behandelt zijn tuinhuis doorgaans met transparante Embadecor beits.

2. Wilt u liever uw blokhut in een mooie kleur wit of grijs? Dan kunt u dit tuinhuisje gewoon onbehandeld bestellen, het voordeel daarvoor is ook de snelle levertijd. Kies wel altijd voor een grondverf laag (isoleergrond) in wit, transparant of antraciet grijs. Verf uw blokhut daarna nog 2 keer in 1 of meerdere kleuren. Maak bijvoorbeeld de kozijnen wit en de wanden grijs.

Tijdens de opbouw adviseren we dat u minimaal de grondverflaag al op het hout heeft aangebracht. Ook de eerste laag kleur is verstandig om voor of tijdens de opbouw zeker in de mes en groef van de blokhutprofielen waar u later niet meer bij kunt aan te brengen. Anders heeft u kans na werking van het hout dat u nog kieren in de hout- of grondverf kleur ziet. Let uw (geverfde) blokhutprofielen nooit in de volle zon of warme garages, zo heeft u kans op kromtrekken. Zorg voor enkele bokken waar u uw profielen op kan laten drogen.

3. Wilt u uw blokhut behandelen in een transparante kleur om zo de nerfstructuur zichtbaar te houden? Wij adviseren deze blokhut dan onbehandeld te bestellen (deze is dan ook direct te leveren) en te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). U heeft 7 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot.

Dakbedekking

U dient voor uw Blokhut Oletha zelf dakbedekking uit te kiezen en mee te bestellen. Via de extra opties kunt u EPDM bestellen.

U heeft de keuze uit twee EPDM pakketten, een basis pakket met EPDM rubberfolie en EPDM contactlijm (spuitbus) voor 1-zijdige verlijming (enkel randen). Kies uit EPDM pakket compleet voor een uitgebreid pakket met extra lijm (contactlijm in spuitbus) voor 2-zijdige verlijming waarbij ook het EPDM over het gehele dak kunt bevestigingen. Let op! Voor beide pakketten geldt dat u geen lijm in emmer ontvangt.

Wij adviseren tevens om een dakdoorvoer mee te bestellen voor het afvoeren van hemelwater van het platte dak. Via de extra opties kunt u tevens bitumen-kit meebestellen om de dakdoorvoer vast te kitten op EPDM dakbedekking.

Montage service

Ziet u er tegenop om de montage zelf uit te voeren? Laat het dan uitvoeren door onze professionele montage service! De montagekosten vindt u terug in de extra opties en kunt u eenvoudig aanvinken en afrekenen. Aan de montage van extra opties, zoals een houten vloer, zit een meerprijs verbonden. Deze meerprijs vindt u terug bij de extra opties, maar vergeet niet om ook de opties zoals bijvoorbeeld de dakgootset zelf mee te bestellen wanneer u deze wenst.

LET OP: u dient zelf te zorgen voor een verharde en waterpas ondergrond. De prijzen voor het monteren van overige opties, dient u op te vragen door een aanmeldingsformulier in te vullen.
De volgend opties zitten niet standaard bij de prijs inbegrepen:

 • Piketpaal Fundering en betonnen funderingsprofiel

 • Dakpanprofielplaten (wel easy/aquapan)

Wij nemen na het plaatsen van de bestelling contact met u op over de planning. Qua planning kunt u rekening houden met 8 tot 12 weken, uiteraard ook afhankelijk van de levertijd van de artikelen.

Bekijk hier meer informatie over de en lees voorafgaand de goed door is ons advies!

Zelf een blokhut op maat maken? Bekijk ons aanbod stapelbare blokhutprofielen.

Dit product valt onder de categorie: Blokhut 40 mm, Overkapping 7 meter breed.