Logo Gadero
service
Gadero TV

#249 De meest gemaakte fouten bij het plaatsen van een schutting

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst16-02-2022

In aflevering #249 van Gadero TV geeft Henk Jan u handige tips voor het plaatsen van een schutting. Om u te behoeden voor veelgemaakte fouten, behandelt Henk Jan de meeste gemaakte fouten. Wilt u graag weten welke dit zijn? Lees dan snel verder!

1. Geen voorbereiding treffen

Een veelgemaakte fout is het beginnen met het plaatsen van een schutting zonder de benodigde voorbereidingen te treffen. Vaak wordt de beschikbare ruimte niet nauwkeurig opgemeten. Hierdoor is het mogelijk dat u met de bestelde hoeveelheden niet de volledige afstand kunt bebouwen. Om te zorgen dat u goed uitkomt met het plaatsen van uw schutting raden wij aan om de betreffende ruimte op te meten en dit uit te tekenen op papier. Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze klantenteam helpt u graag.

Wanneer u niet uitkomt met de afstand waarop u de schutting schermen wilt plaatsen, kunt u gebruik maken van trellisschermen. Een trellisscherm kunt u eenvoudig zelf naar de juiste maat maken. U kunt er tevens ook klimplanten tegen uw trellisscherm op laten groeien. Op deze manier heb je niet veel doorkijk, maar wel een open gevoel.

Trellisscherm als schutting

2. De onderste plank te dicht bij de grond plaatsen

Een fout die ook vaak gemaakt wordt is de onderste plank van de schutting te dicht op de grond wordt geplaatst. Hierdoor blijft de plank vochtig. Om de maximale levensduur uit uw schutting te halen, raden wij aan om de eerste plank minimaal 10 cm vanaf de grond te plaatsen. Het voordeel hiervan is dat de wind er onderdoor gaat en de onderste plank droog waait.

Schutting klustips

3. Geen grondboor gebruiken bij het plaatsen van een schuttingpaal

Ook een fout die vaak voorbij komt, is het niet gebruiken van een grondboor bij het plaatsen van een schuttingpaal. De schuttingpaal wordt dan met een paalhamer in de grond gehamerd. Op deze manier beschadigt u namelijk de kop van uw schuttingpaal. Een grondboor is niet alleen beter voor uw paal, maar verlicht ook het werk. Wanneer de paal in het gat plaatst, kunt u met een paalhamer de paal nog maximaal 20 cm in de grond slaan.

Schutting palen

4. Manier van montage

Een handig montagetip is bij kant-en-klare schuttingschermen en/of betonpalen om is per deel te werken. Plaats eerst een beginpaal. Daarna de eerstvolgende tussenpaal en monteer het scherm er tussen. Hierna gaat u het volgende deel plaatsen. Wanneer u werkt met losse planken adviseren wij om eerst alle palen te plaatsen en dan de planken hierop te bevestigen. Hierdoor krijgt u een stevig geheel.

betonpaal schie antraciet

Wilt u meer montageadvies over schuttingen? Bekijk ons YouTube kanaal Gadero TV of bekijk onze klustips! Geeft u het liever uit handen? Maak dan gebruik van onze montage service. Ons ervaren montageteam helpt u graag verder. 

Meer Gadero TV afleveringen