Logo Gadero
service
Gadero TV

Gevelbekleding: Horizontaal of Verticaal?

Joanie
Geschreven doorJoanie

Ontdek welke profiel gevelbekleding het beste bij jou past!

Horizontale of verticale gevelbekleding?

Wanneer je op zoek bent naar de ideale gevelbekleding, bevind je je in een wereld vol mogelijkheden. Moet je kiezen voor een open ontwerp met tussenruimtes voor ventilatie, of een strakke, gesloten afwerking? En welk profiel sluit het beste aan bij jouw visie voor je gevel? Door deze beslissende keuzes en richten we ons vooral op de cruciale vraag: horizontaal of verticaal monteren?

Rhombus gevelbekleding (horizontaal & verticaal)

Het Rhombus profiel kan zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Rhombus heeft een ruitvormig patroon en valt onder open gevelbekleding. Dat betekent dat er tussen de profielen een ruimte is gelaten. En dat heeft als voordeel dat er een goede ventilatie mogelijk is.

Rechthoekig gevelbekleding (horizontaal & verticaal)

De planken hebben een zogenaamd E4E S4S profiel, wat betekent dat de planken rondom glad zijn geschaafd en licht afgeronde hoekjes hebben. Dit profiel kan zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden.

Streepjescode profiel (horizontaal & verticaal)

Door te variëren met de breedtes van de planken kun je een heel speels en uniek uiterlijk creëren. Dit profiel kan zowel verticaal als horizontaal gemonteerd worden.

Triple blokprofiel (horizontaal en verticaal)

Het triple blokprofiel bestaat uit 3 golven en worden ook wel Deens rabat genoemd. De stapelbare triple houten profielen zorgen voor een moderne, strakke uitstraling.

Halfhouts gevelbekleding (horizontaal en verticaal)

Halfhouts rabat heeft aan beide kanten een sponning waardoor de planken elkaar overlappen. Deze kan zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden.

Zweeds rabat gevelbekleding (horizontaal)

Zweeds rabat zijn planken, ook wel potdekselplanken genoemd, die horizontaal gestapeld worden.

Channelsiding gevelbekleding (verticaal)

Channelsiding rabat kan een speciaal afwateringsprofiel hebben zodat vocht niet doorlaat in je achterwand. Dit profiel is alleen geschikt voor verticale montage.

Abonneer ook op ons Youtube-kanaal Gadero TV voor meer klus- en inspiratievideo's!

Abonneer nu op Gadero TV