Logo Gadero
service
Gadero TV

Hoe hoog mag een schutting zijn? Ontdek de regels hier!

Joanie
Geschreven doorJoanie

Ontdek de richtlijnen over de hoogte van je schutting!

Schuttinghoogte Regels in Nederland:

Voor gemeenten in heel Nederland gelden vrijwel dezelfde regels voor de hoogte van je schutting. Voor het plaatsen van een schutting hoger dan twee meter heb je altijd een vergunning nodig. Schuttingen van één meter hoogte kunnen vergunningsvrij worden geplaatst. De meeste schuttingen zijn tussen de één en twee meter hoog en kunnen zonder vergunning geplaatst worden, mits je aan een aantal regels houdt. De schutting moet namelijk altijd achter de zogenaamde voorgevelrooilijn staan. Deze denkbeeldige lijn ligt in het verlengde van de voorgevel van de woning. Tenslotte mag de schutting aan de voorzijde van je woning niet hoger zijn dan één meter. 

Schuttingen op de Erfgrens:

Als je van plan bent om samen met je buren een schutting op de erfgrens te plaatsen, zijn er specifieke eisen waaraan je moet voldoen. Wanneer je een schutting op de erfgrens plaatst, ben je dus samen met de buren verantwoordelijk voor de kosten en het onderhoud van de schutting. Je bent namelijk beide eigenaar. 

Advies en Inspiratie: 

Heb je nog twijfels over jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met je gemeente om verrassingen achteraf te voorkomen. En als je op zoek bent naar mooie schuttingprofielen en houtsoorten, ga dan naar Gadero.nl of bezoek één van onze showterreinen in Breukelen of Groningen.

Abonneer ook op ons Youtube-kanaal Gadero TV voor meer klus- en inspiratievideo's!

Abonneer nu op Gadero TV