Logo Gadero
service
Gadero TV

Hoe onderhoud ik een Pergola?

Joanie
Geschreven doorJoanie

Leer alles over het essentiële onderhoud van je prachtige pergola!

In deze situatie is de pergola gemaakt van Lariks Douglas hout, maar de zorg voor jouw specifieke houtsoort kan variëren. Voor deze situatie hebben we ervoor gekozen om onze pergola te behandelen met superdekkende transparante tuinbeits.

Voorbereiding voor het behandelen van je pergola

Belangrijk is dat het hout vóór behandeling kan uitzweten, dus zorg ervoor dat het goed schoon en droog is voordat je de beits aanbrengt. De beits creëert een beschermende laag op het hout, waardoor het beter bestand is tegen weersinvloeden en het vergrijzingsproces wordt vertraagd, waardoor je pergola langer meegaat.

Pergola behandelen

We raden aan de beits in dunne lagen aan te brengen, bij voorkeur met een kwast, zodat het hout de beits goed kan opnemen. Dit voorkomt dat de beits boven op het hout blijft liggen. Je hoeft geen primer of grondverf te gebruiken, wat het proces vereenvoudigt. Afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid kan de beits in slechts een paar uur drogen. Door je pergola goed te onderhouden, verleng je de levensduur en behoud je zijn prachtige uitstraling.