Logo Gadero
service
Klustip

Houten wand in overkapping maken

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst24-05-2020

U wilt eenvoudig zelf een wand maken en bekleden in uw bestaande overkapping? Creëer geen donker hok, wanneer u alle wanden wilt dichtmaken adviseren wij minstens één van deze wanden half open te houden. In deze handleiding leest u hoe u eenvoudig een wand maakt en deze enkelzijdig of dubbelzijdig bekleed.

Kies voor de juiste houtsoort en bekleding, gaat u potdekselen of kiest u liever voor een triple blokprofiel. Kijk onze rabat keuzehulp video voor meer uitleg over de verschillende houtsoorten en waar u op moet letten bij de keuze voor rabat.

Oslo Overkapping XL zwarte wanden
Eenvoudig

Handleiding wand bekleden

Maak met 4,5x7 cm balken een frame, schroef deze balken op uw staanders met 10 cm schroeven. Omdat u een wand maakt die kan droogwaaien, ongeveer 10 cm boven het maaiveld, is een balk van geimpregneerd hout of blank vuren geschikt voor deze klus. 

wand overkapping deens rabat grijs

De verticale balken worden met een verbindingshoekje aan de horizontale balken gemonteerd. 

In aflevering #104 van GaderoTV laat Henk Jan zien hoe u een stevig frame bouwt voor uw overkapping wand.

Plaats de wandbekleding op de balken. Kiest u voor deens rabat? Schoef dan vast in de bovenste sponning. Lijn de schroeven uit, zodat alle schroeven op dezelfde positie geplaatst worden. Dit geeft een rustig beeld.

Bekijk aflevering #137 van GaderoTV om te zien hoe we een half-open wand bekleden met deens rabat grijs gespoten.

Gerelateerde klustips van Gadero