Logo Gadero
service

Oud Hollands opsluitbanden

Zoekt u een opsluitband met een historische uiterlijk? Bekijk dan eens onze Oud Hollandse opsluitbanden. In deze categorie vindt u verschillende formaten van deze tijdloze opsluitbanden. Ze zijn op een duurzame wijze geproduceerd en 100% recyclebaar. Daarnaast zijn diverse opsluitbanden zijn ook prima als tegel te gebruiken. 

Opsluitbanden Oud Hollands

De Oud Hollandse opsluitbanden van Schellevis hebben een zeer robuust en stoer uiterlijk. Door de open “belletjes” structuur hebben ze een uniek en natuurlijke uitstraling. Dit type uiterlijk wordt ook wel basalt optiek genoemd. Ze hebben een ambachtelijk uiterlijk door kleine maatafwijkingen en zeer lichte kalkuitbloei. Hetzelfde uiterlijk vond men vroeger ook bij de hand vervaardigde producten. 

Wat zijn opsluitbanden?

Opsluitbanden, ook wel betonbanden of kantopsluitingen genoemd, worden gebruikt om uw bestrating op te sluiten. Ze zorgen ervoor dat tegels, maar ook grind en split, op hun plek blijven en niet verschuiven of verzakken. Een opsluitband lijkt het slecht een bijzaak, maar kan het verschil maken in uw tuin. U kunt de kleur afstemmen op de kleur van uw terras om er een geheel van te maken of u kunt juist een andere kleur kiezen om ze meer te laten opvallen. Daarnaast dienen ze ook als karakteristieke scheiding tussen uw gazon en terras. 

Welke opsluitbanden heb ik nodig? 

Het formaat opsluitbanden die u nodig heeft hangt af van uw persoonlijke smaak en waarvoor u ze wilt gebruiken. Hoe zwaarder de werkzaamheden, hoe dikker de opsluitbanden dienen te zijn. Voor het oplsuiten van zand of aarde volstaan kantopsluitingen van 5 cm. Let wel op dat deze door de geringe dikte breukgevoelig zijn. Voor terrassen en looppaden, waar beperkte belasting is, volstaan betonbanden van 6 cm dikte. Bij zware belasting, zoals bij een oprit, raden wij u 8 cm dikte aan. 

Hoe plaats je opsluitbanden? 

Voor het plaatsen van opsluitbanden raden wij u aan het volgende stappenplan aan te houden: 

  1. Zorg dat u een duidelijk ontwerp heeft en zet deze uit met paaltjes en een touw. Houd hierbij ook rekening met het afschot zodat regenwater goed kan weglopen. 

  2. Graaf een geul en plaats de opsluitbanden hierin. De bovenkant dient 2 cm lager te liggen dan uw bestrating. Deze zal namelijk nog iets verzakken en op deze manier zullen de opsluitbanden niet boven de bestrating uitkomt. 

  3. Na het plaasten van de opsluitbanden kunt u verder gaan met het leggen van uw tegels of het aanbrengen van het grind, split, aarde of zand.  

Voor een uitgebreide uitleg over opsluitbanden verwijzen wij u graag naar onze blog Waarom opsluitbanden?

Bent u al fan van het uiterlijk van de Oud Hollandse opsluitbanden? Bekijk dan ook eens ons assortiment Oud Hollandse tegels