Kapschuur Thüringen 500 x 350 x 290 cm Wanddikte 44 mm

Productnummer: DE11354   |   Wanddikte 44 mm   |   Dichte zij-achterwand   |   Nokhoogte van maar liefst 290 cm

51 stuks op voorraad Vaste bezorgdag per postcode

€ 2.950,25 Per stuk incl. BTW
Delen via WhatsApp
Extra opties toevoegen
Funderingsbalken met afwatering
Dakbedekking Puntdak (VERPLICHT meebestellen)
Dakgootset
Laten Impregneren (levertijd 4-6 weken)
Kit voor dakbedekking
Grondverf laag (levertijd 7-8 weken)
Starterset (Asfaltnagels, Dakplankspijkers, Stormankerset en Ventilatierooster)
Embalan Dekkende Verf (zelf aanbrengen) + Embalan Isoleer bijbestellen
Embadecor Transparante Beits (zelf aanbrengen)
Embalan Isoleergrond (zelf aanbrengen) + Embalan Dekkende Verf bijbestellen
Impregneermiddel (zelf aanbrengen)
Samenstelling Sluiten
 • € 2.950,25 Standaardproduct Kapschuur Thüringen 500 x 350 x 290 cm Wanddikte 44 mm
 • € 0,00 Extra opties bekijk opties
 • € 0,00 Totaalbedrag

Voor- en nadelen van Kapschuur Thüringen 500 x 350 x 290 cm Wanddikte 44 mm

 • Nokhoogte 290 cm
 • Wanddikte 44 mm
 • Ruime Kapschuur 5 x 3,5 meter
 • Uit te breiden met diverse opties
 • Onbehandeld (behandelen sterk aanbevolen)
 • Exclusief Dakbedekking (Dakshingles mee te bestellen sterk aanbevolen)

Kapschuur Thüringen 500 x 350 x 290 cm Wanddikte 44 mm

Zoekt u een overkapping, type kapschuur model? Deze onbehandelde vuren houten kapschuur is 500 x 350 cm groot. Kapschuur Thüringen wordt niet met 4 staanders geleverd maar kan eenvoudig worden opgebouwd uit onbehandelde blokhutprofielen met de dikte van maar liefst 44mm. Daarmee plaats u deze kapschuur inclusief zijwand en achterwand eenvoudig zelf. Enkel aan de voorkant van deze overkapping bevindt zich een stevige staander van ca. 12 x 12 cm dikte. Dankzij de hoge nok van het kapschuurdak van ca. 290 cm geeft overkapping Thüringen ook een ruimtelijk gevoel. Om extra stevigheid te creëren worden er tevens onbehandelde schuine schoren standaard meegeleverd. 

Deze deels dichte kapschuur model van ca. 5 x 3.5 meter biedt bescherming tijdens warme dagen en leent zicht perfect voor het neerzetten van een loungeset. Zo ziet u deels beschut en geniet u van het buitenleven en van uw tuin. Aan de voorkant bevindt zich nog een overstek van het dak met een diepte van ca. 88 cm. De doorloophoogte aan de voorkant van Kapschuur Thüringen is ca. 196 cm.

Kapschuur Thüringen - wanddikte 44 mm

Deze onbehandelde overkapping is geinspireerd op een traditionele kapschuur, enkel wordt dit unieke Thüringen model opgebouwd uit blokhutprofielen met een wanddikte van 44 mm. Hiermee is deze kapschuur erg stabiel en robuust. Doordat de twee dichten wanden worden opbouwd middels blokhtprofielen, en dus in de hoek aan twee zijden is ingesloten, biedt deze Thüringen kapschuur ook meer bescherming tegen wind en andere weersomstandigheden. 

Afmetingen / specificaties Blokhut / Kapschuur Thüringen:

 • Hout geschaafd:  Ja
 • Afmetingen:  500x350 cm
 • Funderingsmaat:  480x330 cm
 • Nokhoogte:  290 cm
 • Luifel voorzijde:  115 cm
 • Daksoort:  Zadeldak
 • Dakoppervlak :  25,2 m2
 • Inhoud :  34,7m3
 • Oppervlakte (m²):  15,8m2

Fundering

Deze kapschuur/overkapping met zij- en achterwand Thüringen is eenvoudig en snel te monteren. Zorg voor een 100% waterpas ondervloer en monteer alles zuiver haaks. Wij adviseren om het tuinhuis voor het monteren te behandelen. Wij raden in elke geval (kunststof) funderingsbalken aan. Deze hebben een zeer lange levensduur en zorgen voor een goede afwatering. Plaats deze op een waterpas ondervloer van betontegels, gestorte betonvloer of eventueel op een houten vlonder. Ook kunt u uw blokhut opbouwen op 8x20 mm dikte betonbanden Even opgelet, deze funderingsprofielen steken circa 4 cm uit naar buiten ten opzichte van uw blokhutprofielen.

Starterset (extra optie)

Voor Blokhut / Kapschuur Thüringen kunt u als extra optie een starterset meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiele onderdelen voor Thüringen. Deze starterset bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen.

Dakbedekking

Kapschuur Thüringen wordt standaard geleverd exclusief dakbedekking. U vindt bij de extra opties o.a. de mogelijk voor het meebestellen van Dakshingles in diverse kleuren en patronen (meerprijs). Kies uit bijvoorbeeld Dakshingles Recht Zwart (populair), Beverstaart Rood of Hexagonaal in de kleur Groen. 

Let op! De dakshingles worden geleverd zonder montagekit. Kijk bij de extra opties voor het meebestellen van kit voor dakbedekking / dakshingles. Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen via de extra opties. 

Voor het afvoeren van hemelwater van het dak van kapschuur Thüringen kunt u tevens via de extra opties complete dakgootsets meebestellen. Kies uit een vuurverzonken dakgootset van 125mm breed of kunststof dakgootset van 100mm in de kleur antraciet. De dakgootsets worden gecompleet als set geleverd met bevestigingsmateriaal en zijn eenvoudig op maat te maken en te plaatsen.

Verduurzamen: impregneren, transparant beitsen of verven in een kleur

U heeft voor de behandeling van dit moderne tuinhuis 4 opties.

1. Laten impregneren en transparant aflakken - Door ons uw kapschuur Thüringen laten impregneren (aanbevolen) betekent dat uw tuinhuis in een bad impregneermiddel dompelen. Het impregneermiddel beschermt tegen schimmels en (standaard) insecten. De actuele levertijd van door ons laten impregneren vindt u hier. Deze levertijd kan in het drukke voorjaar en zomer oplopen.

Wie niet van groen geïmpregneerd hout houdt kan nu ook kiezen voor zilvergrijs impregneren. U heeft dan uw blokhut in stoere steigerhout look and feel! Wie door ons zijn tuinhuis laat impregneren hoeft zelf niet direct te beitsen. Na circa 3 maanden (zodra volledige werking uit uw blokhut is) wel alsnog aflakken is ons advies. Wie kiest voor impregneren behandelt zijn tuinhuis daarna doorgaans met onze transparante Embadecor beits.

2. Zelf verven in een kleur - Wilt u liever uw blokhut in bijvoorbeeld een mooie kleur wit of grijs? Dan kunt u dit tuinhuisje gewoon onbehandeld bestellen, het voordeel daarvoor is ook de snelle levertijd. Behandel wel altijd eerst met een grondverf laag (isoleergrond) in wit, transparant of antraciet grijs voordat u begint met opbouwen. Dat kunt u de blokhutplanken e.d. immers goed behandelen. Verf uw blokhut daarna nog 2 keer in 1 of meerdere kleuren zie onze kleuze Embalan beitsen. Maak bijvoorbeeld de kozijnen wit en de wanden grijs.

Tijdens de opbouw adviseren we dat u minimaal de grondverflaag al op het hout heeft aangebracht. Ook de eerste laag kleur is verstandig om voor of tijdens de opbouw, zeker in de mes en groef van de blokhutprofielen waar u later niet meer bij kunt, aan te brengen. Anders heeft u kans na werking van het hout dat u nog kieren in de hout- of grondverf kleur ziet. Let uw (geverfde) blokhutprofielen nooit in de volle zon of warme garages, zo heeft u kans op kromtrekken. Zorg voor bijvoorbeeld bokken waar u uw profielen op kan laten drogen.

3. Wilt u uw blokhut behandelen in een transparante kleur om zo de nerfstructuur zichtbaar te houden? Wij adviseren deze blokhut dan onbehandeld te bestellen (deze is dan ook direct te leveren) en te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). U heeft 5 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot.

4. Grondverflaag machinaal laten spuiten - De levertijd van machinaal laten spuiten van een grondlaag vindt u hier. De levertijden hier van kunnen in het zomerseizoen en rond de bouwvak oplopen. Let op, dakbeschotplanken worden niet meegespoten. Voor de duurzaamheid adviseren we deze grondverf spuitlaag. Dit geeft na aflakken een betere bescherming dan dompelimpregnatie. U heeft met een machinale spuitlaag uw blokhut alleen nog maar 2 keer te verven in een Embalan beits in kleur na keuze. 

Vergelijkbare modellen

Wilt u deze kapschuur liever in Lariks/Douglas? Kijk dan bij Kapschuur Goor van ca. 600 x 390 cm. Let wel op dat dit een doe het zelf kapschuur is. Een vergelijkbaar kapschuurmodel in onbehandeld vurenhout is Kapschuur Roig. Bestel uw luxe buitenverblijf of kapschuur van hout en veel glas nu bij uw online blokhutexpert Gadero. Wij bezorgen onder gunstige Thuiswinkel Waarborg Servicegaranties.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Wanddikte 44 mm Kapschuur Thuringen Sfeer Kapschuur Thüringen 500 x 350 x 290 cm Wanddikte 44 mm   |   Wanddikte 44 mm   |   Dichte zij-achterwand   |   Nokhoogte van maar liefst 290 cm
€ 2.950,25 Per stuk incl. BTW