Logo Gadero
service
Gadero TV

#110 Padouk Rhombus open gevelbekleding monteren

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan
Geplaatst01-05-2019

In aflevering #110 van Gadero TV laat Henk Jan zien hoe u een gevel bekleedt met Padouk Rhombus. Rhombus behoort tot de categorie open gevelbekleding. Deze 18x68 mm ruitvormige profielen hebben de vorm van een balk die iets scheef staat, zo lijken de planken bijna ruitvormig als u ze van de kopse kant bekijkt. 

Padouk Rhombus

Gevelbekleding monteren Rhombus profiel

Rhombus gevelbekleding is erg populair en geeft uw gevel een luxe uitstraling. U houdt altijd een kleine doorkijk bij deze open gevelbekleding. Wij raden u daarom aan om deze profielen op zwart gebeitste panlatten en zwart uv-bestendig bouwfolie te plaatsen. Het grote voordeel van Rhombus is dat de gevelbekleding goed ventileren kan. Door de ventilatie heeft uw gevel een langere levensduur. Zorg bij voorkeur voor een dubbele laag (zwarte) panlatten om de 40 cm of kies voor panlatten van 1.5 x de dikte van het profiel. U bevestigt deze rhombus profielen met minimaal 7 mm tussenruimte. Let op! Wanneer u uw bolkopnagels plaatst in het hout, zorg ervoor dat ze niet in het hout verdwijnen, want de bolkop dient op het hout te liggen.

GaderoTV 110 Afstandhouder

Duurzaam Padoek hardhout

Padoek hardhout, één van de duurzaamste hardhoutsoorten te wereld. Padouk hout is populair omdat de vergrijzing erg mooi is, het een stabiele houtsoort is en onder duurzaamheidsklasse 1 valt. Padoek hout groeit in West-Afrika. Wist u dat Padoek niet in bossen, maar alleen als individuele boom voorkomt? Dat ziet u terug in de prijs, deze is namelijk zeer hoog.

Gadero heeft deze Rhombus Padoek hardhout 18 x 68 mm in verschillende lengtematen in het assortiment, zoals 125 / 185 / 220 / 280 / 335 / 400 en 490 cm. Het kan voorkomen dat sommige lengtes tijdelijk uitverkocht zijn. 

Red cedar

De dakpannen in deze video (die op het kleinste huisje van Breukelen gemonteerd zijn) zijn prachtige Red Cedar shingles. In aflevering #27 van Gadero TV ziet u hoe u deze kunt monteren.

Levensduur Padouk

Voordelen gevelbekleding Padouk Rhombus

  • Een levensduur van 25-30 jaar;

  • Een gevel als deze vormt een zeer luxe geheel;

  • Zeer mooie vergrijzing;

  • Geschikt voor zowel gevel als schutting;

  • Zowel verticaal als horizontaal toe te passen;

  • Open gevelbekleding zorgt voor goede ventilatie.

GaderoTV 110 vergrijzing

Bekijk ook aflevering #108, daar plaatsen we houten gevelbekleding met een tacker! 

Gadero Tip: wanneer u met RVS schroefnagels werkt, is het raadzaam om met een 2 mm dikte boor voor te boren, alleen in het hardhout en niet in de panlat. Zo krijgt u de meest sterke constructie.

Benodigde materialen van Gadero voor het monteren van gevelbekleding met Rhombusprofiel:

Zoekt u toch een ander soort gevelbekleding? Bekijk dan ons volledige assortiment aan open gevelbekleding.

Showroom Gadero Breukelen

Wilt u deze gevelbekleding Padouk Rhombus in het echt zien? Dat is mogelijk bij onze vestiging in Breukelen. Maar: uitsluitend bezoek op afspraak.

Wilt u meer tuininspiratie opdoen? Lees dan onze blogs.

Meer Gadero TV afleveringen