Logo Gadero
service

Sauna Tuindeco

Bij de aanschaf van uw sauna is het handig alle benodigdheden van hetzelfde merk te kopen. Zo weet u zeker dat alle producten geschikt zijn in combinatie met uw kachel en zorgt u voor een snelle afhandeling van uw order. Op deze pagina vindt u alle tonsauna's, saunakachels en sauna accessoires van het merk Tuindeco. 

Gaat u een sauna aanschaffen? Let dan op het volgende;

  • Hoeveel ruimte heeft u om de sauna te plaatsen?

  • Hoe gaat u de sauna gebruiken, elke week of elke maand? 

  • Met hoeveel mensen wenst u tegelijkertijd van de sauna gebruik te maken?

  • Wat voor een kachel kiest u?

Ruimte voor een sauna

Een tonsauna is ideaal voor mensen die minder ruimte hebben voor een sauna. Door slim design heeft u minder ruimte nodig, en maakt u optimaal gebruik van de saunaruimte. Een ronde sauna geleid de warmte beter dan een vierkante sauna ruimte. 

Intensief gebruik van de sauna

Gebruikt u de sauna vaak? Wekelijks of zelfs meerdere keren per week? Dan is het verstandig een sauna te kiezen met een grotere wanddikte. Daarnaast doet u er goed aan een kachel te kiezen die sneller warm wordt. De sauna houdt dan beter de warmte vast en de kachel heeft minder tijd nodig om de ruimte te verwarmen. Dit bespaart energie

2-persoons sauna of groter

Het type kachel wat u kiest hangt ook af van de grote van de sauna. Een grote sauna, voor 3 of 4 personen, heeft ook een zware kachel nodig en meer tijd om warm te worden. Bedenk u vooraf met hoeveel personen u tegelijkertijd gebruik wil maken van de sauna. Een 2-persoons tonsauna 250cm lengte heeft banken van ongeveer 180 cm lengte. Wanneer u graag ligt tijdens uw saunabad is het goed vooraf te bekijken of deze banken lang genoeg zijn. 

Soort sauna kachel

We hebben het al een paar keer genoemd. De kachel die u kiest is afhankelijk van de grote sauna die u neemt en hoe vaak u wenst gebruik te maken van de sauna. Gebruikt u de sauna sporadisch, bijvoorbeeld één of tweemaal per maand? Dan kunt u een iets mindere krachtige kachel nemen. De kachel heeft iets langer de tijd nodig om de sauna op te warmen. Heeft u de ruimte om uw huis en geen buren dichtbij? Dan is een houtkachel te overwegen. U betaalt meer voor een houtkachel, maar creëert er een unieke sauna ervaring mee. 

Naast sauna's van Tuindeco verkoopt Gadero ook saunhuisjes van Interflex of sauna's van Karibu.

Sauna inspiratie