Logo Gadero
service
Gadero TV

#181 Schanskorf bankje eenvoudig zelf maken

Gadero logo
Geschreven doorNynke
Geplaatst27-06-2020

In deze video ziet u hoe Ronny een schanskorf bankje maakt. In aflevering 160 van Gadero TV kon u al zien hoe hij een schanskorf schutting plaatst. Wij zijn fan van dit product. Het is flexibel materiaal en prachtig in combinatie met hout. Gaat u er helemaal voor? U kunt natuurlijk ook nog een bijpassend bijzettafeltje maken. Gaat u ook op een eenvoudige manier een prachtig bankje monteren? Lees verder voor handige tips voor het plaatsen van een schanskorf bankje.

stenen Schanskorf Bank

Schanskorven bank

We zien het steeds vaker voorbij komen, dat klanten kiezen voor een schanskorf bankje. Er is voor ieders smaak een schanskorf, u kunt zelf bepalen welk soort stenen u selecteert. Kies uit diverse soorten en kleuren, denk bijvoorbeeld aan breuksteen of grind.

Breuksteen

Breuksteen 

Grind

Wit grind

Ook leuk om te lezen: zelf houten loungebank maken.

Schanskorf bankje plaatsen tips

Wanneer u het schanskorf bankje niet op een betonnen ondergrond plaatst, raden wij aan om gebruik te maken van opsluitbanden. U plaatst de opsluitbanden aan de lange zijde van het bankje. Wordt het bankje hoger dan 60 of 70 centimeter? Dan is het verstandig om verankering aan te brengen. Zo kan uw bankje niet omvallen of omwaaien. De verankering brengt u aan door middel van 4x4 azobe paaltjes. Deze paaltjes plaatst u om de 40 á 50 centimeter hart op hart. U kunt ook kiezen voor steigerbuizen in plaats van Azobé paaltjes.

Verbind de schanskorf gaasmatten eenvoudig met elkaar met een ringtang. Wij adviseren om de ringen om de 10 centimeter te plaatsen, voor een zo stevig mogelijk geheel. 

Stenen Schanskorf Bank

Voordelen bankje schanskorf

  • Stoere uitstraling;

  • Stevig en duurzaam geheel;

  • Snel en makkelijk te monteren;

  • Kies zelf de stenen die u erin wil plaatsen;

  • U kunt de materialen later weer hergebruiken.

Benodigde producten voor het monteren van een schanskorf bankje:

Benodigde gereedschappen voor het plaatsen van een steenkorf bank:

  • Accuboormachine

  • Haakse slijper

  • Tuinslang voor het schoonspoelen van de stenen

Het kan zo zijn dat er op de stenen nog steenpulp zit. Als u ze afspoelt met een tuinslang, zal het verdwijnen.

Bent u geïnspireerd geraakt en wilt u ook een schanskorf schutting plaatsen? Bekijk onze aflevering over schanskorf schutting plaatsen.