Dakbedekking voor overkapping

Wilt u uw dak van uw overkapping bekleden? Gadero verkoopt verschillende soorten dakbedekking voor platte daken en schuine daken. Ons assortiment bestaat uit dakpannen EPDM dakfolie, aluminium folie, bitumen dakshingles en Red Cedar shingles. Verder zijn er ook accessoires zoals een afdeklap verkrijgbaar. Dankzij dakbedekking gaan daken langer mee en ook onderhoud zorgt ervoor dat de levensduur van uw dakbedekking verlengt wordt. Daarnaast geeft dakbedekking uw dak een nette uitstraling!

Wat voor dakbedekking op uw overkapping?

Elke overkapping is weer anders en daarom zijn er verschillende soorten dakbedekkingen beschikbaar. Het is belangrijk om de juiste dakbedekking te kiezen, want dakbedekking vervangen is geen makkelijke klus. Er zit een verschil tussen dakbedekking voor een schuin dak en dakbedekking voor op het platte dak.

Plat dak

Op platte of hellende daken zijn er grofweg 2 mogelijkheden.

  • EPDM dakbedekking. EPDM folie is flexibel en elastisch en daardoor perfect te gebruiken voor op het platte dak. Dit duurzame product gaat gemakkelijk 15 jaar mee. Het rubberfolie wordt geleverd zonder EPDM kit of lijm, maar dit is gemakkelijk bij te bestellen op onze website. Het wordt voor u op maat gesneden.
  • Easyroofing aluminium dakfolie. Deze folie is duurzamer dan dakleer. Het aluminium is zelfklevend en daardoor eenvoudig en snel aan te leggen.

Naast EPDM en aluminium dakfolie is het natuurlijk ook mogelijk om uw overkapping te bedekken met sedum. Sedum oogt mooi groen en zorgt voor meer biodiversiteit. Sedum is een toevoeging bovenop uw dakbedekking.

Schuin dak

Bij een schuin dak, bijvoorbeeld een zadeldak of kapschuur overkapping, zijn er diverse soorten dakbedekking geschikt.

  • Bitumen dakshingles. Bitumen dakbedekking is bij Gadero verkrijgbaar in de kleuren rood, groen, zwart, blauw en bruin. De bitumen zijn recht afgewerkt., zeshoekig of met een zogenoemde beverstaart afwerking. Shingles zijn duurzaam en eenvoudig aan te leggen.
  • Dakpanplaten. Deze metalen platen zijn gemaakt van duurzaam verzinkt staal en geven uw dak een luxe uitstraling. De dakpannen zijn makkelijk in te korten en verkrijgbaar in de kleuren antraciet en rood.
  • Aquapan dakpannen. Dit soort dakpannen zijn licht van gewicht en daardoor minder sterk dan andere dakpanplaten. De platen zijn voordelig en verkrijgbaar in de kleuren antraciet en rood.
  • Houten dakpannen. Met houten dakshingles geeft u uw overkapping een luxe uitstraling. Het hout is waterdicht en duurzaam. Ondanks het lichte gewicht van de dakpanplaten zit er wel meer werk in de montage.
  • Dakleer. Dakleer is een goedkope optie met een kortere levensduur dan de andere opties. Dakleer gaat circa 5 tot 10 jaar mee.
  • Oude dakbedekking. Onder dit soort dakbedekking vallen sfeervolle oude dakpannen. Deze pannen worden hergebruikt en zijn dus duurzaam.

Doorzichtige dakbedekking

Met glazen dakbedekking of kunststof dakbedekking haal je het buitenleven gemakkelijk naar binnen. Bij een glazen dak heeft u dankzij een schuifsysteem de keuze tussen een open terras of een afgesloten ruimte. Een glazen dak op uw overkapping geeft een luxe uitstraling, is onderhoudsarm en ook nog eens duurzaam!

De constructie van uw houten of kunststof overkapping wordt supersterk dankzij de polycarbonaat platen. De doorschijnende platen zijn gemaakt van een heldere kunststof. Polycarbonaat is voordelig, sterker dan glas, lichter van gewicht en eenvoudig te monteren. De golfplaten zijn daarnaast geschikt voor verschillende toepassingen.

Wat is beter; glas of polycarbonaat?

Beide soorten dakbedekkingen hebben een luxe uitstraling, zijn onderhoudsarm en uv bestendig. Ondanks dat polycarbonaat sterker is dan glas, is glas de betere optie. Glas is een duurzamer materiaal en gaat langer mee. Het is krasbestendiger dan polycarbonaat platen. Glas of polycarbonaat wordt vaak gebruikt als dakbedekking overkapping wanneer u kiest voor een aluminium constructie.

Wat is de beste optie voor dakbedekking?

Een dak bedekken met bitumen dakbedekking is een van de betere opties voor op een schuin dak. Bitumen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. Bitumen dakbedekking is erg makkelijk op maat te maken voor vele verschillende vormen daken. Het is eenvoudig te monteren.

Bitumen is erg duurzaam materiaal. Het is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en heeft een geluidsisolerende werking. De levensduur van bitumen dakbedekking ligt tussen den 10 en 20 jaar. Het is ook de goedkoopste optie voor dakbedekking overkapping. Daarnaast zijn onze aluminium dakplaten ook een geschikte optie als dakbedekking voor op een schuin dak.

Verder is EPDM dakbedekking een geschikte optie voor op een plat dak. Het is de meest duurzame vorm van dakbedekking. Wanneer u EPDM dakbedekking gebruikt, bent u verzekerd van een flexibel materiaal wat jaren mee kan.

Accessoires dakbedekking

Zorg naast dakbedekking ook voor een goede dakdoorvoer van uw overkapping en waar nodig extra isolatie. Vergeet niet het juiste bevestigingsmateriaal toe te voegen aan uw bestelling. Bij sommige overkappingen wordt al dakbedekking meegeleverd. Dit wordt per product aangegeven. Met de dakbedekking overkapping van Gadero bent u in ieder geval verzekerd van een waterdicht dak en een mooie overkapping.

 

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode