Logo Gadero
inspiratieservice

Tuinhek Engels Kastanjehout Op Rol 460 cm in 4 hoogtes van 90 - 180 cm Latafstand 5 cm

Productnummer
DE7123-4600-900
Gespannen met 3 ijzerdraden
Lat afstand ca. 5 cm
model_gaderotv115_kastanjehek_13
model_kastanjehek_engels_460cm
model_kastanje_houten_afscheiding
Per stuk,vanaf

91,95

incl. BTW

3 varianten op voorraad
1 tot 5 dagen
Details
Hoogte
90 cm
Kies afmetingen
1 - 5 dagen
143 stuks
91,95
1 - 5 dagen
163 stuks
119,95
1 - 5 dagen
68 stuks
174,95
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

  • Duurzaam kastanjehout in 4 hoogte maten

  • Onbehandeld, dus extra milieu-verantwoord

  • Ideaal voor laten begroeiien met klimplanten

  • Op handige rol geleverd

Specificaties

Houtsoort
Kastanjehout

Tuinhek Engels Kastanjehout Op Rol 460 cm in 4 hoogtes van 90 - 180 cm Latafstand 5 cm

U wilt een hoge afscheiding of een lage schutting maken van kastanjehout? Dit tuinhek van kastanjehout van Gadero is op rol verkrijgbaar in de lengte van 460 cm. Het kastanjehek is verkrijgbaar in de hoogtes 90 cm, 105 cm, 120 cm en 180 cm. Deze luxe variant heeft een lat afstand van 5 cm en 3 ijzerdraden met uitzondering van de 90 cm hoogte, deze heeft 2 ijzerdraden.

Let op! Het kan voorkomen dat sommige hoogtes tijdelijk uitverkocht zijn.

De kastanjehouten hekken worden ook wel schapenhekken of schapenrasters genoemd en zijn verkrijgbaar in Engelse en Franse uitvoeringen. Beide uitvoeringen van kastanjehouten hekwerken staan bekend om hun uitstekende kwailiteit en duuzaamheid.

Deze Engelse uitvoering van het kastanjehek is zeer flexibel en milieu vriendelijk. Vanwege deze eigenschappen en de robuuste uitstraling wordt het kastanjehouten tuinhek vaak gebruikt als natuurlijke afscheing bij bossen, duinen, parken en weilanden.

De latten van het engelse kastanje hek zijn aan elkaar gespannen met 3 ijzerdraden. De latafstand van de kastanjehouten latten is ca. 5 cm. De 90 cm hoogte variant heeft 2 ijzerdraden. Plaats palen enkel 1 a 1,5 meter.

Montagetips afscheiding maken kastanje houten hekken

Zelf een kastanjehek plaatsen is een eenvoudige klus met het juiste materiaal een de juiste voorbereiding. Voor het plaatsen van de een kastanjehouten hekwerk zijn materialen en gereedschapnodig.

Kastanjehouten hekken, kastanjepalen, grijs gecoate schroeven of krammen, een schep, een paalhamer, een lang meetlint of uitzettouw, draadtang en grondboor. Tevens zijn een zaag, hamer en boormachine ook handig om uw kastanjehouten tuinhek snel te plaatsen.

Wanneer u kastanje hout gaat schroeven of spijkeren is het belangrijk om geen ijzeren verbindingsmiddelen te gebruiken vanwege het hoge looizuurgehalte. Looizuur tast namelijk het metaal aan en kan het hout zwarte vlekken geven. Gebruik daarom grijs gecoate schroeven. Dit natuurlijke looizuur in het hout zorgt echter wel voor de hoge duurzaamheid van kastanje hout.

Nu de benodigde materialen en gereedschap voor uw kanstanjehekwerk aanwezig zijn kunt u beginnen met het kastanje hek zelf plaatsen. U maakt eerst de plaats waar het hek komt vlak en span een touw of lint strak in een rechte lijn.

Vervolgens begint u met het boren van gaten op de plek waar de begin- en einpalen komen. Zorg er voor dat de diameter van uw grondboor niet groter is dan de diameter van de paal. Kastanjepalen zijn verkrijgbaar in een diamter van 4-6 cm, 6-8 cm en 8-10 cm. Waar 8-10 cm de meest gangbare maat is. U slaat de begin- en eindpalen met een paalhamer. Kastanje palen worden voor ca. 1/3 de grond in geslagen. Houdt de hoogte aan van het bovenste draad van het kastanje hekwerk voor de hoogte van de kastanje paal. Plaats minimaal elke 1.5 meter een paal. Gebruik krammen om de ijzerdraded vast te maken aan uw palen. Kies bij 180 cm hoogte minimaal 6 krammen per paal. Bij 90 cm hoogte kastanje houten afscheidingen volstaat 3 krammen.

Als de begin- en eindpalen en eventuele hoekpalen zijn geplaatst. Kunt u beginnen met het boren van gaten voor de tussenpalen. Deze plaatst u op dezelfde manier als de kastanjehouten begin- en eindpalen.

Nu alle palen staan rolt u het kastanjehek uit en monteert u met schroeven of krammen het eerste latje van het hekwerk aan de eerste kastanje paal. De punten van het kastanjehek komen altijd boven. Rek het hekwerk bij elke volgende paal goed uit.

Niet elke kastanjehouten hek op rol komt goed uit met de lengte van uw afscheiding. Met een draadtang zijn de ijzerdraden en latjes eenvoudig van het kastanjehouten tuinhek los te draaien. Ook twee kastanjehekken aan elkaar verbinden is eenvoudig met een draadtang. U verwijdert het laatste latje van het hekwerk door de ijzerdraden los te draaien. Vervolgens plaatst u het eerste latje van het volgende hek tussen de losse ijzerdraden en draait u de draden weer vast aan het kastanjehek.