Logo Gadero
service
Gadero TV

#47 Luxe hardhouten tuinhek plaatsen

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst05-01-2018

In deze nieuwe aflevering van Gadero TV gaan we aan de slag met tuinhekken! En niet een standaard tuinhek, maar een luxe robuuste Hardhouten tuinhek maken. Deze lage hekken geven een echte stoere uitstraling in uw voor- of achtertuin.

#47 Luxe hardhouten tuinhek plaatsen
play video

Het hardhouten tuinhek in deze aflevering is gemaakt van massief en geschaafd hardhout van 4.5 cm dik en kent een erg lange levensduur van 20-25 jaar. Daarnaast zijn deze hekken eenvoudig in te korten voor een tuinhek of poort op maat.

Hoe plaatst u het tuinhek?

Als eerste stap plaatst u de hardhouten palen (in deze aflevering gekozen voor 7x7 cm Bankirai paal geschaafd) circa 70 cm in de grond. Snelcement is niet nodig voor dit lage tuinhekje.

Omdat het hek 180 cm lang is en we deze bevestigen met 40x40 hoekverbindingen gebruiken we een tussenruimte van 180,5 cm tussen de palen. Gebruik de lange waterpas om te zorgen dat de palen even ver in de grond komen! Vervolgens monteert u de hoekverbindingen midden op de palen. Gebruik hiervoor 4 x 30 mm schroeven. Plaats het hek tussen de palen en schroef het hek tussen de hoekjes.

Voor de poort heeft Gadero kant-en-klare poorthekken van 100 cm breed. Wilt u toch een andere maat voor het deurtje, dan zijn deze tuinhekken eenvoudig op maat te zagen in de gewenste maat. Het loophek deurtje monteert u met scharnieren en duimen. Gadero heeft tevens complete poortbeslag sets waarmee u alles gelijk in huis heeft. Zodra u de scharnieren en duimen heeft bevestigd hang u de poort zo in het hekwerk. Dan rest enkel nog en plaatsen van het slotwerk. En klaar!

Meer Gadero TV afleveringen