Gadero TV

Bekijk al onze handige klusvideo's

Gadero TV

#87 Tuinhuis Karibu bouwen stap voor stap

Tuinhuis Karibu plaatsen stap voor stap

In deze aflevering #87 van Gadero TV ziet u hoe Ronny & Henk Jan het tuinhuis Askola 6 Karibu Terragrijs 302 x 306 x 216 cm stap voor stap monteren.
Scroll naar beneden voor de snelle handleiding tuinhuis monteren!

Bekijk hier het gehele overzicht van onze gave tuinhuisjes, met plat dak en overkapping en met puntdak en overkapping. Ook hebben wij bij Gadero prachitge tuinhuisjes met twee kamers in het assortiment. 

Tuinhuis opbouwen van Karibu

Askola 6 in Terragrijs is het grootste formaat tuinhuis uit de populaire Askola serie van Karibu. Blokhut Askola 6 biedt volop ruimte voor o.a. het bergen van uw tuinmeubelen, gereedschap of fietsen. Deze houten berging wordt geverfd geleverd. Handig, dit hoeft u niet zelf te doen. De verf wordt onder vacuümdruk op de planken gespoten, zo trekt de verf echt in het hout en is uw blokhut jarenlang beschermd tegen weersinvloeden.

Tuinhuis montage

Zelf stap voor stap een tuinhuis bouwen doet u met de video en handleiding van Gadero. Deze blokhut Askola wordt standaard met dakbedekking geleverd. LET OP; deze dakbedekking is niet geschikt als permanente dakbedekking. Wij adviseren Easyroofing zelfklevende dakfolie mee te bestellen en deze op het dak te monteren. Hoe u Easyroofing monteert, kijk bij onze klustips Easyroof dakbedekking.

GaderoTips: Controleer continue met de waterpas of het geheel nog waterpas is.

Benodigde materialen van Gadero voor het monteren van een tuinhuis: 

  • Bouwpakket tuinhuis Askola 6 Karibu Terragrijs 302 x 306 x 216 cm inclusief handleiding
  • Hardhout Boortjes in 13 maten

Handleiding

Benodigdheden:

Accuboormachine
Korte en lange waterpas
Rubberen hamer + klosje
Rolmaat
Handzaag
Lijmklem
Grote haakse hoek

Voorbereidingstijd:

02:00

Bouwtijd:

16:00

Geschatte kosten:

899,95 - 1349,95

Stap 1: "De producten uitpakken"

Neem voor het uitpakken rustig de tijd, zo houdt u alle planken bij elkaar. Let op kleine verschillen en geef alle verschillende onderdelen een eigen plaats.

Stap 2: "De funderingsbalken leggen"

De funderingsbalken worden standaard meegeleverd bij de tuinhuisjes van Karibu. U kunt de funderingsbalken op de grond plaatsen en gebruik de haakse hoek om te kijken of de hoeken correct zijn.

Stap 3: "Hoekstaanders plaatsen"

Plaats de hoekstaanders op de funderingsbalken. Deze hoekstaanders plaatst u met 2 schroeven vast. Let ook hier op dat het waterpas is.

Stap 4: "De blokhutprofielen plaatsen"

Belangrijk is dat de blokhuisprofielen waterpas zijn, controleer dit continue met de waterpas. Wij raden aan om de planken voor te boren. Wanneer de tweede rij erin zit, pak er een rubberen hamer bij met een klosje, hiermee kunt u de delen goed in elkaar schuiven. Meet of er voldoende tussenruimte is voor de deur. Een groot voordeel, de geel verzinkte schroeven zijn onderdeel van het bouwpakket. 

Stap 5: "Voorbereiding montage van de deur"

Monteer aan de achterkant van de planken de staande latten, deze zorgen voor de fundering van de deur.

Stap 6: "Montage van de bovenkant van de zijwand"

Voor de bovenkant van de zijwanden is er een speciale schuin afgesneden plank. Als u een beetje scheef bouwt, kunt u met deze plank nog corrigeren. Zaag het overige gedeelte eraf om het passend te maken.

Stap 7: "Dakbalken voorbereiden"

De dakbalken worden in negenvoud geleverd. U heeft er drie nodig, de bedoeling is dat u ze zo begeleidt: leg de balken recht op elkaar en maak ze aan elkaar vast. Herhaal dit op een aantal punten over de balk. Wanneer het op een aantal punten vastgezet is, draai de drie balken om en schroef de andere kant vast. 

Stap 8: "Montage van de waterdichte verbindingen"

Monteer de 2 latten op de hoek. Zo heeft u een waterdichte hoekverbinding én ziet u de schroefgaten niet meer. Boor deze hoekenverbinding voor. Als het aan de bovenkant uitsteekt, kunt u dit eenvoudig met de handzaag afzagen.

Stap 9: "Dakbalken monteren"

Wanneer alle hoekstukken afgezaagd zijn, kunt u de dakbalken monteren. De eerste 2 moeten 63,3 centimenter van elkaar af zijn en de tussenruimte die u overhoudt, kunt u verdelen tussen de laatste balk. Doe dit aan beide zijdes en meet de tussenruimte op. Monteer hierna de afdeklat aan de buitenkant.

Stap 10: "Dakplaten monteren"

Besteed veel zorg aan de eerste rij dakplaten, zodat u de andere platen er goed tegenaan kan schuiven en u op het einde goed uitkomt. 

Stap 11: "Plaatsen van Easyroofing"

De bitumen dakbedekking wordt standaard meegeleverd. Dit is geen goede permanente dakbedekking. Wij raden u aan om voor zelfklevende aluminium Easyroofing dakbedekking te kiezen. Hoe u dit monteert, ziet u bij onze klustips.

Stap 12: "Het plaatsen van de deuren"

Begin met het monteren van de latten aan de zijkant, dit is uw deuraanslag. Monteer daarna de scharnieren. Houd bij het plaatsen van de deuren rondom een beetje speling, mocht de deur gaan werken. Monteer aan het einde de afdeklijst boven de deur. Monteer daarna de sloten en vergrendelingen.

Tuinhuis Askola 3 met overkapping 482 x 217 x 211 cm https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/webshop/askola-karibu-aanbouw.jpg
Blokhut Bastrup 4 met overkapping 437 x 297 x 220 cm https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/webshop/bastrup-4-met-overkapping-en-dichte-wanden.jpg
Tuinhuis Askola 2 Terragrijs met overkapping 453 x 217 x 211 cm https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/webshop/askola-terragrijs-karibu-sfeer.png
Tuinhuis Northeim 5 Terragrijs met overkapping Karibu 699 x 369 x 248 cm https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/northeim-overkapping-terragrijs-karibu-sfeer_3.jpg
Tuinhuis Tecklenburg 1 Terragrijs met overkapping Karibu 665 x 309 x 248 cm https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/89413_01.jpg
Tuinhuis Merseburg 6 Karibu met overkapping 408 x 244 x 219 cm https://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/Schermafbeelding-2019-02-07-om-15.47.57_3.png

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram

twitter gadero Volg ons op twitter voor het laatste nieuws