#37 Blokhut bouwen met heel veel tips!

In aflevering 37 van Gadero TV gaan we aan de slag met een blokhut plaatsen! Bekijk tips voor het maken van uw tuinhuis fundering, blokhutprofielen stapelen en meer tips voor het vakkundig opbouwen van een blokhut. We hebben in deze aflevering de Blokhut Charlotta. Dit is een A-kwaliteit tuinhuis inclusief ruime overkapping voor uw bijvoorbeeld uw loungeset. Ook een grote eettafel van 4-6 personen past met gemak onder het dak.

Begin eerst rustig alle verschillende soorten planken en accessoires apart te leggen. Let daarbij goed op kleine verschillen, zoals dikte, breedte en boorgaten. Kijk op de tekening of het aantal planken per soort matcht met uw stapels. Leg de artikelen nooit in de volle zon.

U gaat de blokhut zelf schilderen? Behandel dan de blokhutprofielen ook in de mes en groef. Laat deze 1 nacht drogen. Pas in de zomer op. Laat uw blokhutprofielen niet in de felle zon liggen. Zet deze ook niet schuin tegen de muur, zo kunnen deze kromtrekken. Zorg bijvoorbeeld voor houten schragen, daar kunt u de planken prima op laten drogen. Geen tijd voor verven? Kies een blokhut met grondverf spuitlaag (levertijd 7-8 weken) of kies voor impregneren zoals in deze video. Echter dompel impregneren maakt uw blokhut erg nat, dat maakt montage lastiger en zal zorgen voor nazakken. Met zelf verven of een spuitlaag houdt u uw hout droog, montage is dan eenvoudig. Bij droog hout rekening houden met uitzetting, dus niet te strak monteren.

Het stapelen van de blokhutprofielen werkt het mooist met een rubberen hamer. Ook laten we in deze aflevering zien hoe je de blokhut waterpas zet en wat je moet doen om deze waterdicht te krijgen. Denk ook aan ventilatieroosters en houd rekening met een stormanker zodat uw blokhut bij een Hollandse storm niet uit elkaar waait. 

Het dak maken we van Easyroofing zelfklevend dakmateriaal. Tevens maken we een dakdoorvoer met een ronde zaag. Tot slot werken we de boeidelen van deze blokhut met luifel af met een daktrim.

Welk gereedschap heeft u nodig?

  • rubberen hamer
  • accuboormachine
  • uitzettouw
  • waterpas
  • rolmaat
  • gatenzaag
  • stanleymes
  • haakse hoek
  • trap (liefst 2 met minimaal 7 treden)

Werk bij voorkeur met 2 personen, vooral op hoogte werkt dit erg fijn.

Mis nooit meer houten terras aanbiedingen, doe het zelf tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer


pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz


blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram

twitter gadero Volg ons op twitter voor het laatste nieuws