Logo Gadero
service
Gadero TV

#190 Vlonder van Siberisch lariks plaatsen

Gadero logo
Geschreven doorDemi
Geplaatst29-08-2020

In deze aflevering laat Ronny zien hoe u eenvoudig zelf een vlonder van Siberisch Lariks plaatst. Deze vlonderplanken monteert hij in onze showroom in Meppen. Wanneer u het op de juiste wijze monteert, heeft Siberisch Lariks een levensduur van maar liefst 20 jaar. Siberisch Lariks kenmerkt zich door de gele kleur, mooie vlamtekening en kleine noesten. Deze terrasplank van 2.8 centimeter dikte en 14.3 cm breedte geeft direct een luxe uitstraling aan uw tuin.

#190 Vlonder van Siberisch lariks plaatsen
play video

Siberisch Lariks vlonderplank

Siberisch Lariks is een zware naaldhoutsoort. Men noemt het ook wel het hardhout van Europa. Vaak worden Lariks Douglas uit Europa en Siberisch Lariks met elkaar verward. Lariks Douglas komt voornamelijk uit Europa, heeft grotere noesten en is minder duurzaam. Siberisch Lariks hout is afkomstig uit Rusland. Het koude klimaat van Rusland zorgt ervoor dat deze Lariks bomen langzaam groeien. Deze houtsoort valt onder duurzaamheidsklasse 3. Lariks Douglas heeft meer een roze tint en Siberisch Lariks een meer gele tint. De prijs van Siberisch hout ligt hoger, maar u krijgt ook echt waar voor uw geld.

Vlonder

Deze prachtige terrasplanken zijn onbehandeld. Wij adviseren om de planken te beitsen

Gebruik onze handige vlonder rekentool voor het berekenen van de benodigde materialen met deze vlonderplanken. Vul de afmetingen van uw terras in en kies de gewenste onderbalken en accessoires.

Bekijk ook onze vlonder klustip pagina. Hier staan veel handige tips en weetjes over het plaatsen van vlonders, u kunt hier extra inspiratie op doen. Met deze tips kan elke doe-het-zelver gemakkelijk een terras plaatsen.

Vlonder

Ondergrond vlonder Siberisch Lariks

Vlak de onderconstructie uit door middel van rubberen tegeldragers of hoogteverstellers. Op deze manier maakt u het geheel waterpas. Houd een afstand aan van 40 centimeter hart op hart tussen de liggers. Hanteer tussen de planken minimaal 1 centimeter tussenruimte. Zo heeft u een goede ventilatie en ruimte voor werking van hout. Onderschat dit zeker niet.

Wij raden aan om deze terrasplanken met 5x60 RVS410 schroeven van Wovar te monteren. Vergeet niet om de slimme 2 in 1 boor met schroefkop verzinker en hardhoutboor mee te bestellen. U koopt een verzinkboor en hardhoutboor inclusief diepteaanslag! Deze handige en zeer sterke boor voorkomt versplintering van de vlonderplanken. Hierdoor verzinkt u de kop van de schroef volledig.

siberisch lariks vlonderplank glad

In de video ziet u verschillende producten. Om het u makkelijk te maken, leest u hieronder een handig overzicht van de producten die wij gebruiken om een vlonder van Siberisch Lariks te leggen.

Benodigdheden om een vlonder van Siberisch Lariks hout te plaatsen:

  • Lange waterpas

  • Accuboormachine

  • Haakse hoek

  • Houten klosjes/latje (voor het aanhouden van tussenruimte)

  • Potlood

  • Winkelhaak

  • Zaag met zaaggeleider

Vlonder planken Siberisch Lariks

Bent u er nog niet helemaal overuit welke vlonderplanken u kiest? Lees onze blog over welke houtsoort past bij uw vlonder?

Meer Gadero TV afleveringen