Logo Gadero
service
Gadero TV

#210 Watergoot aanleggen

Gadero logo
Geschreven doorGerjan
Geplaatst10-04-2021

In aflevering #210 van Gadero TV laat Ronny u zien hoe u het beste een watergoot kunt aanleggen in uw tuin. Hij geeft u verschillende tips en laat u verschillende watergoten uit ons assortiment zien. 

Assortiment watergoten

Bij Gadero verkopen we verschillende soorten aluminium watergoten die geschikt zijn voor elke tuin. In deze aflevering van Gadero TV werken we met een Watergoot van ACO. Heeft u liever iets anders? Bekijk dan ook eens onze watergoten van Topgoot! 

Handige tips bij het aansluiten

Voor het leggen van een watergoot zijn er verschillende handige tips. De eerste tip is om uw watergoot aan te sluiten op een sloot naast uw woning of de hemelwaterafvoer. Aansluiten op de riolering is verboden. Denk er aan om dit altijd te overleggen met de gemeente. 

Een andere tip is om boven de grond altijd PVC enkelwandig 80 rond te gebruiken en onder de grond altijd dubbelwandige pijpen. Met PVC dubbelwandig 75 rond verlengt u de levensduur van uw watergoot onder de grond. 

Watergoot terras tegel

Wanneer u de aansluiting eenmaal open hebt is het handig om gelijk een T-stuk en 80 rond aan te sluiten. Zo heeft u ook altijd nog de optie om drainage aan te sluiten. Wellicht dat het niet van toepassing is, maar het is wel handig als het er ligt.

Als u de buis weer gaat ingraven maak dan van te voren foto's. Zo weet u precies waar alle aansluitingen zitten en weet u hoe het er onder de grond uit ziet. Zorg ervoor wanneer u de buis ingraaft met zand dat u deze laag voor laag aanstampt. Zo wordt het zand goed verdicht en krijgt u hier geen verzakkingen op. 

De juiste hoogte voor uw goot is 3 mm boven uw bestrating. U kunt op 6 of 7 meter afvoer 1 goot leggen. Wanneer u een langere goot wil maken, let er dan op dat u 2 goten legt aan beide kanten van het terras (in dit geval). 

Aanleggen van de watergoot

Wanneer u de watergoten gaat plaatsen in uw tuin is het handig om eerst de folie over het aluminium te laten zitten. Zo beschadigt u de antraciete coating niet. Met de koppelstukken monteert u de verschillende goten eenvoudig aan elkaar! Naast de normale koppelstukken zijn er ook nog andere stukken die u kunt gebruiken. Handig is bijvoorbeeld om ook eindstukken mee te bestellen, zodat u uw goot kunt afsluiten. Daarnaast zijn er ook stukken met onderuitloop, om aan te sluiten op uw afvoer. 

Watergoot

Materialen en benodigdheden

Om het voor u makkelijk te maken, hebben wij alvast een overzicht gemaakt van de gebruikte producten in de video en de materialen die u nodig heeft voor het aanleggen van de watergoot. Zo kunt u snel aan de slag! 

Benodigdheden voor het aanleggen

 • Schop

 • Waterpas (klein en groot)

 • Klosje met plank (met dezelfde breedte als de watergoot)

 • Hamer

 • Rubberen hamer

 • Lat (om het zandbad te dichten)

 • Rolmaat

 • Potlood

 • Vlinderboor

 • Ijzerzaag

 • Rechte spa

Toch liever een watergoot van Topgoot? Bekijk ons assortiment watergoten!