Logo Gadero
inspiratieservice

230 Volt Tuinverlichting

230 Volt Tuinverlichting is met name erg geschikt voor plaatsing direct aan een gevel naast een voordeur waar deze direct kan worden aangesloten aan het bestaande netspanning van 230 Volt van een woning. Wanneer u reeds geschikte waterdichte stroomkabels in de grond van uw tuin heeft geplaatst richting een tuinhuis, schutting, looppad, oprijlaan of overkapping plaatst u zonder een benodigde transformator 230V tuinlampen. Creëer zo eenvoudig sfeerlicht in een overkapping en unieke lichteffecten op een gevel van een huis met 230V LED wandlampen of sluit vrijstaande LED tuinlampen langs een oprijlaan of looppad in uw tuin aan op bestaande grondkabels.

Waarom kiest u voor een tuinlamp op 230 Volt?

Tuinlampen zijn de ideale sfeermakers voor in uw tuin of overkapping. Wanneer u een geheel nieuwe tuin inricht en ervoor kiest om geschikte grondkabels door u tuin aan te leggen of bijvoorbeeld richting een overkapping / tuinhuis dan kunt u eenvoudig hierop 230 Volt LED lampen aansluiten. Het voordeel is dat u ook met nieuwe of bestaande bekabeling / grondkabels geen transformator nodig voor het aansluiten van tuinverlichting op 230 Volt. U plaatst hierdoor eenvoudig wandlampen aan de gevel van uw woning, staande LED buitenlampen langs een oprit of mooie moderne wandarmaturen in een overkapping of tuinhuis op de aangelegde 230V netspanning. In ons assortiment vindt u een ruime keuze aan 230V LED tuinlampen.

Hoe diep tuinverlichting?

230 Volt tuinverlichting aanleggen en benieuwd hoe diep de grondkabels in de grond gelegd dienen te worden? Wanneer u buitenverlichting aanlegt in uw tuin op basis van 230V dan staat veiligheid voorop. De elektrische spanning (Volt) die in de meeste huiskamers in Nederland op het stopcontact staat bedraagd 230 Volt. Ondanks dat 230 Volt wordt gerekend tot de laagspanning, kunt u niet zonder gevaar de hoogte van deze voltage aanraken. Grondkabels voor het aanleggen van 230V tuinverlichting dienen om deze reden minimaal 60 cm ingegraven te worden om de veiligheid te waarborgen. Het advies is om ca. 80 cm diep aan te houden voor het leggen van de grondkabels van 230V tuinverlichting.

Let op! Wanneer u zelf grondkabels wilt leggen door uw tuin voor het aansluiten van 230 Volt tuinlampen, adviseren wij om dit te laten doen door een erkend specialist. U werkt namelijk met 230 volt, het is dus daarom erg belangrijk dat verlichting voor buiten op een correcte en veilige manier waterdicht wordt aangelegd en aangesloten.

Veilig zelf tuinverlichting in uw tuin aanleggen? Bekijk dan ons uitgebreid assortiment aan buitenverlichting op basis van 12 of 24 volt. Kabels voor het plaatsen van tuinverlichting op basis van 12 of 24 volt zijn veilig en hoefen niet diep in te grond te worden gelegd. U dient enkel rekening te houden met ongeroerde grond op diverse plekken van de te plaatsen kabels richting uw tuinlampen. Ongeroerde grond houdt in dat de grond boven de grondkabels vast dient te zijn, en dus niet op enige manier geroerd hoeft te worden. Kortom, wanneer u regelmatig langs een border dient te schoffelen die uw wilt verlichten, plaats de kabels dan ca. 30 cm diep in de grond. Wanneer u kabels onder bestrating wilt leggen dan kan dit met tuinverlichting op basis van 12 of 24 volt direct onder de tegels (ca 5 cm ingraven). 

Soorten 230V tuinlampen

Er bestaan verschillende soorten LED tuinlampen geschikt voor 230 Volt. Zo zijn er Down wandlampen die een lichtstraal naar beneden geven om bijvoorbeeld uw pad te belichten en een veilige looproute te garanderen. Ook zijn er Up en Down wandlampen die zowel naar boven als naar beneden een lichtstraal geven, dit zorgt voor een leuk en gezellige uitstraling en is ideaal voor onder een overkapping, aan een tuinhuis of aan de gevel van uw woning. Ook staande LED buitenlampen zijn leverbaar voor 230V als orrientatie verlichting langs een oprijlaan, grindpad of looppad. Daarnaast zijn er LED wandlampen in vierkant of rond leverbaar en design lampen buiten gemaakt van hoogwaardige materialen als RVS of gepoedercoat aluminium.

230 Volt tuinlampen met LED verlichting

LED lampen hebben een langere levensduur dan andere soorten lampen en verbruiken daarnaast ook nog eens veel minder stroom. Ook worden LED lampen niet warm en geven ze een natuurlijke lichtkleur. De LED verlichting voor buiten zijn verkrijgbaar in verschillende kleursoorten waaronder zachte en warme Warm White kleur. Met de verschillende LED buitenverlichting geschikt voor 230 Volt uit ons assortiment creeert u een warme gezellige sfeer in uw tuin.  Met de energiezuinige LED verlichting zal de energierekening laag uitvallen en daarnaast heeft LED een veel langere levensduur dan die van traditionele lichtbronnen.

Naast 230 Volt buitenverlichting vindt u hier ook LED lampen voor buiten die u plaats op 24 volt laagspanning. Deze 24V LED tuinlampen zijn eenvoudig en veilig via een Quick Safe Connect systeem te plaatsen vanuit een transformator. Bekijk alle beschikbare 24V LED tuinlampen hier.

Wij leveren diverse soorten 230 Volt LED tuinlampen voor buiten. Gadero is uw specialist in tuinverlichting en levert LED tuinverlichting met 5 jaar fabrieksgarantie. Bestel uw 230V LED wandlampen en staande buitenlampen voor 12.00 uur en wij bezorgen binnen 48 uur overal in Nederland en België.