Logo Gadero
service

Wat is Bankirai hout?

Bankirai wordt ook wel Bangkirai genoemd. Bangkirai vlonderplanken kennen weinig werking en nemen weinig vocht en vuil op. Ze worden niet snel glad en zijn onderhoudsarm. Door de hoge dichtheid is het een zeer stevige en harde houtsoort. De houtsoort komt uit Indonesië en Maleisië.

De kleur kan verschillen van geel tot grijsbruin met soms zelfs een roodachtige tint. De vergrijzing is mooi egaal grijs. Bij Gadero kunt u zowel glad geschaafde Bankirai planken kopen als geprofileerde planken met groeven en fijne ribbels.

Hoe lang gaat een Bankirai vlonder mee?

Bankirai hardhout behoort tot duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat de vlonder met gemak 20 tot 25 jaar mee kan. Het hout is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Behandel het hout voor een langere levensduur. Er bestaan speciale Bankirai olies op waterbasis waarmee het hout goed te behandelen is. Met deze olie beschermt u het hout tegen vocht en vuil en verkleuring door de zon.

Wat kost een Bankirai vlonder?

Bij Gadero hebben de meeste Bankirai vlonderplanken een gemiddelde prijs van 30 tot 40 euro. De extra brede en dikke planken hebben een hogere prijs van rond de 100 euro. Hardhouten vlonderplanken hebben een betere kwaliteit en duurzaamheid dan andere houten vlonderplanken. Dit is ook terug te zien in de prijs van de planken.

Het grootste assortiment tuinhout vindt u bij Gadero! Bekijk ons ruime aanbod aan andere vlonderplanken. Heeft u vragen of advies betreft Bankirai? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Meest gestelde vragen over bankirai vlonderplanken

Bankirai vlonderplanken inspiratie