Logo Gadero
service

Barrel sauna

In uw tuin heeft u nog voldoende ruimte en u kunt wel wat ontspanning gebruiken? Plaats een barrel saunab! Een barrel sauna werkt ontspannend en verminderd stress, daarmee is regelmatig een sauna bad nemen goed voor de gezondheid. Saunabarrels zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen van topmerken Tuindeco, Karibu en Interflex. Wij bezorgen houten saunabarrels overal in Nederland en België onder gunstige Thuiswinkel servicegaranties.

De saunabarrel, ook wel tonsauna genoemd, is inmiddels één van de populairste vormen voor een Fins saunahuisje geworden. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is de handige vorm waardoor de constructie zeer sterk is. Daarbij zorgt de ronde vorm voor een natuurlijke waterafvoer en is het dus niet nodig om een dakgoot aan te leggen. Met behulp van de handige fundering heeft een saunabarrel weinig direct contact met de grond, wat de levensduur ten goede komt.

Welke houtsoort kiezen? Thermisch gemodificeerd of onbehandeld vuren

Kies uit een onbehandelde tonsauna van onbehandeld Scandinavisch vuren hout. Deze zijn laag qua prijs, maar dient u nog aan de buitenkant te behandelen. Wilt u geen onderhoud? Kies dan voor de thermisch gemodificeerde houten saunabarrels, deze hoeft u niet na te behandelen. Ook kennen deze minder krimp en uitzetting van het hout ten opzichte van gewoon vuren. Thermisch modificeren is bovendien een milieuvriendelijke verduurzaming, het is een stoomproces van hout zonder chemische middelen. 

Welke saunabarrel past bij mij?

Hoe weet u welke saunabarrel het beste bij uw situatie past? Een saunabarrel is een vrij eenvoudige constructie. Het belangrijkste verschil tussen de saunabarrels is het formaat. Heeft u een kleine tuin of wilt u het als aanvulling bij een zwembad? Dan is een saunabarrel van 2 tot 3 meter lang een prima optie. Wilt u met  meerdere personen tegelijk in de sauna en heeft u de ruimte? Dan is een saunabarrel vanaf 3 meter en langer een goede keuze. Grotere buitensauna's hebben eveneens vaak een extra ruimte aan de binnenkant om om te kleden of even af te koelen.

Online uw sauna barrel kopen en laten bezorgen

Ontdek het gemak van online uw sauna barrel voor in de tuin kopen. Wij bezorgen A-merken tuinsauna's immers overal in Nederland en België. Daarbij kunt u kiezen uit veel handige extra opties, zoals saunakachels. Bekijk onze Tuindeco en Karibu aanbiedingen die we direct uit voorraad kunnen leveren.

Tonsauna saunakachel keuze

Extra tip: een tonsauna heeft door de ronde vorm relatief weinig volume en kan daardoor sneller verwarmt worden dan een vierkant saunahuis voor buiten. De kleinste saunabarrels kunt u zelf met een lichte saunakackel op 220 volt standaard stekker verwarmen zonder krachtstroom. Grotere tonsauna's hebben voor een snelle verwarming een krachtstroom kachel nodig. Lees ook onze blog, welke saunakachel kiezen?

Extra opties en benodigdheden

Om u extra keuzevrijheid te geven worden de meeste saunabarrels standaard zonder kachel geleverd. Zo kunt u zelf de houtgestookte- of elektrische kachel die het beste bij u past kiezen. Sommige saunabarrels zijn gemaakt van onbehandeld vurenhout. In dit geval raden we aan om de buitenkant van de saunabarrel te werken met beits of een dekkende verf naar keuze. Een accessoireset en saunaverlichting zijn uiteraard een leuke toevoeging aan uw Finse saunabarrel.

Tonsauna ondergrond

Uw tonsauna dient op een vlakke ondergrond te staan. Dat kan een waterpas terras van tegels zijn. Zorg dan voor dikke tegels en een stevig zandbed van gestabiliseerd of eerst een puinlaag van menggranulaat. Ook is het mogelijk uw saunabarrel te plaatsen op een houten vlonder. Kies dan minimaal 28 mm dikte vlonderplanken en onderbalken om de 40 cm hart op hart.

Sauna inspiratie