#154 Dakpanplaten monteren

#154 Dakpanplaten monteren

In aflevering 154 van Gadero tv laat Ronny u zien hoe u dakpanplaten monteert. In deze video plaats hij deze dakpanprofielplaten op een Hamar overkapping. De dakpanplaten zijn voorzien van een zinklaag (coating) en daarom goed beschermd tegen corrosie. De antraciet dakpanplaten worden geleverd in complete sets voor 1m2 dakbedekking.

Deze zeer complete sets bestaan uit dampdoorlatende folie tegen condensvorming, panlatten en tengellatten, bijpassende nokvorsten en bevestigingsmaterialen. Deze dakpanprofielplaten zijn verkrijgbaar in de kleur antraciet grijs, zwart, mat zwart of in terracotta rood. 

Mat zwart dakpanplatenDakpanplatendakpanplatenZwart

Deze dakpanplaten zijn van hoogwaardig aluminium.

Tips voor het voorbereiden van de montage van dakpanplaten

Voordat u start met het monteren van de panlatten, adviseren wij om veiligheidshandschoenen aan te trekken. De aluminium dakpanplaten zijn erg scherp. Ter voorbereiding dient u een dubbele laag aan te brengen. Hiermee bedoelen wij de meegeleverde tengellatjes en de panlatten. De tengellatjes zijn de eerste laag. De tengellatjes legt u in de lengte, met de dakpanprofielplaten mee. Overdwars komen daar de panlatten op de liggen. U begint met het opmeten van het gehele dak, de afmeting deelt u door het aantal panlatten. Zo berekent u eenvoudig de juiste tussenruimte.

Veiligheidshandschoenen

Zorg ervoor dat u niet te lange schroeven gebruikt voor de montage van de panlatten. U schroeft enkel in het dakbeschot. Kies voor 25 mm lange voldraadschroeven

Let op: de schroeven dienen aan de lage kant van de golf (onder de pan) gemonteerd te worden, niet erboven.  

Voordelen van dakpanplaten

  • Op maat gesneden voor uw dak;
  • Bijna alle toebehoren zoals panlatten, nokvorsten, waterdichte schroeven worden meegeleverd;
  • De dakpanplaten worden volledig op maat aangeleverd;
  • Van hoge kwaliteit aluminium.

Dakpanplaten testen

Verschil Aquapan en dakpanplaten

De Aquapan dakpanplaten met grindlaagje worden afgewerkt met nokvorsten en met windveren aan de zijkant. De dakpanplaten worden geleverd met alleen nokvorsten. Het voordeel van Aquapan dakpanplaten is dat deze platen eenvoudig te knippen en te leggen zijn en ze zijn licht(er) van gewicht. Het gewicht is slechts 6kg/m2. De Aquapan dakpanplaten zijn geschikt voor daken met minimale helling van 10 graden.

Gadero tip: Werk met minimaal twee man aan deze klus en gebruik een ladder of steiger.
Benodigde materialen van Gadero voor het monteren van dakpanplaten:

De panlatten, nokvorsten, waterdichte schroeven met afdichtingsring worden meegeleverd.

Wanneer u deze dakpanplaten bestelt, dan geeft u de breedte en hoogte van uw dak door. Na de bestelling nemen wij contact met u op om de maten van het dak door te nemen en zo de optimale afmeting van de dakplaten te bepalen.

Dakpanplaten

In Gadero TV aflevering #153 ziet u hoe wij overkapping Hamar hebben gebouwd. Op deze overkapping hebben wij de dakpanplaten van deze video gemonteerd.

Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram