Logo Gadero
service
Klustip

Dakshingles monteren

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst17-07-2020

Wilt u dakshingles monteren op uw tuinhuis, kapschuur of overkapping met zadeldak? Wij adviseren dakshingles bij daken met minimaal 15 graden afschot. Bij houthandel Gadero bestelt u samen met uw blokhut of los timmerhout uw dakshingles en kit. Wij bezorgen in heel Nederland en Vlaanderen snel bij u thuis.

Dakbedekking Dakshingles
Eenvoudig

Voordelen Dakshingles

  • Aantrekkelijk qua prijs.

  • Flexibel eenvoudig in te korten, u komt altijd mooi uit.

  • In vele kleuren bij ons te koop.

  • Bekijk ook deze handige video voor het monteren van dakshingles.

  • In veel vormen: recht, hexagonaal en beverstaart

Wist u dat... u dakshingles ook over dakleer heen kan leggen, dit verlengt bovendien de levensduur van uw dak!

Dakbedekking Dakshingles

Dakshingles monteren tips

Begin altijd aan de onderkant met het leggen van uw dakshingles. Bekijk de video hoe wij bij het eerste gedeelte een dubbele laag aanmaken (omgekeerde shingle), gebruik daar ook asfaltnagels bij. Plaats de shingles nooit te ver over elkaar heen, dit is niet nodig en niet mooi, een kleine overlap is al voldoende. Monteer de dakshingles op een vlakke ondergrond, bijvoorbeeld op een OSB of underlayment plaat. Fohn de shingles even voor de nokvorst. Gebruik onder en boven ook asfaltnagels voor de montage. De bovenzijde werkt u waterdicht af zoals in onderstaande video wordt gedaan. 

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

Gerelateerde klustips van Gadero