Logo Gadero
service

Ipé vlonderplanken

Wilt u de perfecte vlonder maken? Dan bent u hier op de goede plek! Ipé hardhout is een populaire houtsoort voor vlonders. Het hout heeft een lange levensduur. Bij Gadero kunt u zowel glad geschaafde Ipé planken kopen als de terrasplanken met groeven en ribbels. Bekijk hieronder ons assortiment en shop de mooiste Ipé terrasplanken!

Wat is Ipé hout?

Ipé hout komt uit FSC gekeurde bossen in Midden- en Zuid-Amerika. Ipé hout is een duurzame houtsoort met een gemiddelde levensduur van 30 jaar. De tropisch hardhout soort komt uit duurzaamheidsklasse 1 en staat bekend als de meest duurzame houtsoort ter wereld!

Een Ipe vlonder is zeer stabiel en kent weinig werking. Ipé hout is moeilijk splijtbaar. De planken nemen weinig vocht en vuil op en worden daardoor niet heel glad. Hierdoor wordt deze luxe houtsoort veel toegepast bij zwembaden en terrassen. Ipé vlonderplanken kenmerken zich door de zeer fijne nerf. Ipé hout kent verschillende kleuren, namelijk groenachtig bruin tot meer licht- en roodbruin. De vergrijzing is prachtig egaal lichtgrijs.

Er zit verschil tussen FAS en NonFAS Ipé. FAS is de hoogste premium kwaliteit, terwijl NonFAS noesten, pinholes en scherpe randen kan bevatten. Lees ons blog het verschil tussen premium FAS Ipé en NonFAS Ipé hardhout voor de verdere uitleg over de verschillen.

Het is verstandig om Ipe vlonderplanken te behandelen met een hardhoutolie. In de koudere periodes is het belangrijk om de Ipe terrasplanken regelmatig te vegen met een bezem om algvorming te voorkomen.

Wat kosten Ipé vlonderplanken?

De prijs van Ipé hout is afhankelijk van de afmetingen van het hout. De smalle vlonderplanken zijn goedkoper dan de brugdekdelen en de planken met FAS kwaliteit. Gemiddeld betaalt u 10 tot 20 euro voor Ipé vlonderplanken.

De voordelen van Ipé vlonderplanken op een rijtje:

  • Ipé vlonderplanken behoren tot de meest duurzame vlonderplanken ter wereld;

  • Het hout kan meer dan 30 jaar mee;

  • Ipé heeft een mooie kleur en nerfstructuur;

  • De planken nemen geen vocht en vuil op en worden dus niet snel glad;

  • Ipé hout kent nagenoeg geen werking en is zeer stabiel.

Gaat u voorkeur toch uit naar andere vlonderplanken met een lange levensduur? Bekijk dan ook onze terrasplanken van andere houtsoorten. Voor advies en vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice!

Meest gestelde vragen over Ipé vlonderplanken

Ipé vlonderplanken inspiratie