Logo Gadero
inspiratieservice

Cumaru

Cumaru hardhout is één van de mooiste houtsoorten ter wereld. Toch is deze houtsoort nog niet heel bekend in Nederland en België. Deze hardhoutsoort uit Zuid-Amerika is zeer stabiel, duurzaam, heeft een schitterende vlamtekening en is prachtig van kleur. Vooral als 21 of 25 mm dikke glad geschaafde terrasplank is deze hardhoutsoort schitterend. Cumaru hout zit tussen Ipé en Bankirai hardhout in als het gaat om kwaliteit, stabiliteit en duurzaamheid. Deze hardhoutsoort valt dus in het hoge segment.

  • Hoogwaardige hardhoutsoort

  • Staat bekend als zeer sterk 

Eigenschappen

Geschikt voor:

  • Vlonder

  • Damwand

  • Andere buitentoepassingen

Herkomst:

Zuid-Amerika

Duurzaamheid:

Klasse 1

Kleur & Textuur:

Roodbruin met vlamtekeningen

Vergelijkbare houtsoorten

Uitvoeringen & toepassingen

Cumaru vlonderplanken terrasplanken

Eigenschappen Cumaru

Het Zuid Amerikaase Cumaru komt voor in rood en geel. Gadero voert de rode variant, deze staan ook hoger aangeschreven. De vergrijzing van Cumaru hardhout staat bekend als zeer mooi egaal. Deze houtsoort neemt weinig vocht op en is daardoor ook onderhoudsarm.  De duurzaamheidsklasse is 1, dus een levensduur van 25-35 jaar is totaal geen probleem.

Alles Over Cumaru

Toepassingen Cumaru

Ontdek ons aanbod vlonderplanken van Cumaru hout en vergelijkbare hardhoutsoorten zoals Ipé, Bankirai hardhout. Kies uit de maten 21, 25 en 28 mm dikte.