#53 Hekwerk en palen van kastanjehout

Kastanjehout staat in aflevering 53 van Gadero TV centraal. Het is de houtsoort van de toekomst! Kastanjehout komt voornamelijk uit Frankrijk en Engeland. Deze houtsoort is erg duurzaam en is onbehandeld goed te gebruiken. Er zijn twee soorten kastanje: Engels- en Frans kastanje. Franse kastanje is wat duurzamer en heeft wat rechtere spijlen dan Engels kastanje. 
 
Van kastanjehout is gemakkelijk een hekwerk te maken. Wat goed te gebruiken is voor een omheining van een erf of voor vee. Bij het aantal draden van een hek wordt er gekeken naar de hoogte van het hekwerk. Het aantal draden in een hekwerk zijn er in 2, 3 en 4. De spijlafstand kan verschillen, sommige hekken hebben een spijlafstand van 4 cm, maar er zijn er ook van 8 cm. Bij het plaatsen van deze hekken, is het beste om één paal om de anderhalve meter te hanteren.
 
Kastanjepalen hebben een grillige vorm en zijn zeer duurzaam. De palen zijn perfect te gebruiken in combinatie met kastanjehekken, maar ook om een wand van palen van te maken. De palen zijn gepunt, ontschorst en zijn in vele maten verkrijgbaar.
 
Halfrond kastanjehout heeft één platte zijde en één ronde zijde. Deze palen hebben ook weer een grillige vorm en valt ook een mooi hek van te maken. De palen zijn te monteren aan ronde of vierkante palen.
 

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer


pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram