Logo Gadero
service
Gadero TV

Hoe verwerk ik GatorSand XP G2 polymeer voegzand?

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst30-04-2023

In deze aflevering van Gadero TV wordt gedetailleerd uitgelegd hoe u uw tegels kunt voegen met behulp van GatorSand XP G2 polymeer. Leer hoe u GatorSand XP G2 polymeer op de juiste manier aanbrengt en hoe u het voegmiddel optimaal gebruikt voor een langdurig resultaat. Volg de instructies en tips in de video om zelfverzekerd aan de slag te gaan en uw bestrating een professionele afwerking te geven.

1
Het zand aanbrengen

Begin met het aanbrengen van het zand op een droge ondergrond. Strooi het gelijkmatig over het oppervlak en verdeel het met een zachte bezem, zodat het mooi in de voegen terechtkomt. Zorg ervoor dat de ondergrond echt droog is om te voorkomen dat het zand te vroeg uithardt en een waas achterlaat op de tegels.

2
Tegels verdichten

Ga met een rubberen hamer langs al uw tegels en tik er zachtjes op. De trillingen zorgen ervoor dat het voegmateriaal nog beter in de voegen zakt. Gebruik vervolgens de bezem opnieuw om de voegen gelijkmatig te vullen. Maak tot slot uw terras helemaal schoon door het grondig te vegen.

3
Terras bewateren

Na het vegen van de tegels en het opruimen van het overige materiaal, is het tijd om het terras te bewateren. Belangrijk is dat de voegen volledig nat worden, van boven naar beneden. Als u dit niet doet, zal alleen de bovenkant uitharden en kan de voeg niet stevig genoeg worden. Zodra het water goed op de voegen ligt en begint te schuimen, bent u op de juiste weg.

4
Afwerking en eindresultaat
Hoe verwerk ik GatorSand XP G2 polymeer voegzand?
play video

Waarom Gator Voegmiddel?

  • Geschikt voor voor voegen tot maximaal 2,5 centimeter breed

  • Helpt onkruid te voorkomen

  • Helpt schade door bijvoorbeeld insecten te voorkomen

  • Bestrating beter bestand tegen extreme weersinvloeden

  • Beschikbaar in verschillende kleuren