Hoe moet ik terrastegels voegen?
 

In deze aflevering gaat Gerben terras tegels voegen met een waterdoorlatende voeg van voegmortel Aqua Color Joint. Benieuwd hoe hij dit doet? Lees snel verder!

De tegels die in deze video worden gebruikt, zijn GeoCeramica tegels. Dit is serie keramische tegels van de fabrikant MBI de steenmeesters, maar deze voegmiddel is geschikt voor alle tegels met een vereiste minimale voegbreedte. De GeoCeramica tegels hebben van zichzelf al een afstandhouder van 4mm. Hierdoor zijn de voegen zijn zeer geschikt om te voegen met de Aqua Color Joint.

Hoe moet ik tegels voegen

Maten voegen

Om te werken met aqua color joint dient de breedte van de voeg minimaal 3mm te zijn en de diepte 3cm. Dit zorgt voor voldoende stevigheid.

Stappenplan voor het voegen van terrastegels

 

Doe-het-zelf

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bouwtijd:

02 uur

Geschatte kosten:

€ 70,00 - € 300,00

Benodigdheden:

Rubberen trekker
Tuinslang
Stanleymes

Stap 1: "Tegels vochtig maken voor het voegen"

Voordat u de tegels gaat voegen is het belangrijk om de terrastegels goed nat te maken eerst. Dit voorkomt dat de mortel opdroogt er een filmlaag op de tegels gaat hechten.

Stap 2: "Voegmortel aanmaken van aqua color joint"

De voegmortel wordt in een vacuümzak in een emmer geleverd. Wanneer de zak open maakt, komt er zuurstof bij de voegmortel en gaat het uithardingsproces beginnen. Zorg ervoor dat u het voegmiddel binnen een aantal uren heb verwerkt wanneer u de zak openmaakt. 

Stap 3: "Terras invegen met voegmortel"

Strooi de voegmortel over het terras en gebruik een rubberen vloertrekker om de mortel in de voegen te vegen. Wanneer u alle voegen naden goed gevuld hebt, kunt u de resten voegmortel op een hoopje vegen langs de rand. Daarna maakt u nogmaals de oppervlak nat om te kijken of er nog een voeg nazakt. Voor die plekken kunt u de overgebleven voegmiddel gebruiken.

Stap 4: "De voegen van het terras laten uitharden"

Als geen voeg meer inzakt, kunt u het terras schoonvegen. Maak het terras voorzichtig schoon met de rubberen trekker. Daarna is het wachten op het uitharden van de voegen. Normaal gesproken duurt dit ongeveer 24 uur. Dit betekent dat u in dit tijdsbestek niet of zo min mogelijk op de tegels lopen. Wanneer u toch het terras betreedt, loop dan in het midden van de tegel. Op deze manier belast u de voegen zo minst mogelijk. Zo kunt u optimaal genieten van uw harde waterdoorlatende voeg.

Materialen en gereedschappen voor het voegen van terrastegels

Gereedschap

  • U kunt een zachte bezem gebruiken, maar een eenvoudige trekker werkt fijner.
  • Tuinslang
  • Stanleymes

Materialen

Tegels invegen met voegmortel

Alternatieven voor het voegen van tegels 

In deze video maakt Gerben gebruik van Voegmortel Neutraal MBI AquaColor Joints 15 kilo. Deze kleur past zeer goed bij de tegels die in deze video gebruikt zijn. Op zoek naar een voegmortel die bij uw tegels past? Dit voegmiddel is ook verkrijgbaar in de kleuren voegmortel steengrijs en voegmortel basalt

Niks willen missen? Abonneer op ons YouTube kanaal!

 

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram