#178 Houten carport bouwen

Carport als bouwpakket

In deze video laat Ronny zien hoe u houten carport Sloten als doe-het-zelf pakket monteert. Een carport beschermt uw auto tegen weer en wind. Daarnaast verhoogt het de waarde van uw woning. Het is zeker de investering waard. De afmetingen van carport Sloten bedragen 350 cm en diepte van 500 cm. U kunt deze carport zowel vrijstaand als aan de gevel plaatsen. De doorrijhoogte bedraagt ongeveer 230 centimeter en de doorrijbreedte is 290 centimeter. Het dak wordt geleverd met boeidelen, schuine schoren en 18 mm dikke dubbel lips profielen als dakbeschot. Het bouwpakket van deze carport bestaat uit Lariks Douglas hout. In het bouwpakket zitten bevestigingsmaterialen en een tekening.

carport hout

Carport voor auto

U kunt één auto onder deze carport plaatsen. Heeft u weinig kluservaring? Dan raden wij het zelf monteren van deze carport af. Maak dan gebruik van onze montageservice. Voor het afvoeren van hemelwater van het platte dak van carport Sloten adviseren wij tevens om een dakdoorvoer rond mee te bestellen.

Gadero tip: Geef de dakbalken ondersteuning van l-vormige hoekjes. U monteert deze met behulp van meegeleverde schroefjes. U hoeft hier niet voor te boren.

houten carport voor een auto

Carport kopen

Deze carport bestaat uit Lariks Douglas hout. Dit hout heeft vele voordelen en is zeer geschikt om te plaatsen in uw tuin. Het is relatief duurzaam (duurzaamheidsklasse 3-4) en het heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. Wilt u een naaldhoutsoort met een hogere duurzaamheid? Kies voor geïmpregneerd grenen. Leuk om te lezen. Lees onze blog over het verschil tussen Lariks en Douglas hout.

Ons advies is om zes betonpoeren te bestellen voor een solide verankering van de Lariks Douglas staanders. Tevens kiest u uit diverse hoogteverstellingen, zoals RVS en verzinkt.  

Tips betonpoeren bevestigen

carport uit hout

Dakbedekking carport

Dakbedekking wordt niet meegeleverd bij deze carport. Wij monteren EPDM dakbedekking op deze carport. Voor het plaatsen van dit type dakbedekking, kunt u EPDM lijm in een emmer van 5 liter meebestellen. Deze lijm droogt in 30 minuten, zo heeft u nog de tijd om enige correctie aan te brengen. EPDM folie is een hoogwaardige vorm van dakbedekking die UV-werend, flexibel en door ons op maat geknipt wordt voor uw dak. Ons advies is om altijd 10% extra te bestellen. Bekijk onderstaande video voor handige montagetips.

EPDM dakbedekking

Lees ook: Wat voor soort dakbedekking kiezen?

In de video ziet u verschillende materialen. Om het u makkelijk te maken, leest u hieronder een handig overzicht van de producten die wij gebruiken.

autoafdak hout

Dakbedekking carport:

Benodigdheden carport bouwen:

 • Accuboormachine
 • Lange waterpas
 • Vouwladder
 • Lijmklem
 • Trapladder
 • Afkortzaag
 • Steeksleutel 
 • Cirkelzaag
 • Scherpe beitel + hamer
 • Grofgetande vijl
 • Klos

Bouwt u liever zelf een carport? Bekijk onze klustip houten carport bouwen.

Dakbeschot carport

Past een andere carport beter bij uw situatie? Bekijk alle carporten
Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram