Gadero klustips

Wij adviseren u altijd met handige stappenplannen en montagetips

Gadero klustips

Houten Schommel Maken

Met een mooie tuin achter het huis wilt u natuurlijk graag dat uw kinderen gaan buitenspelen. Leuke speeltoestellen helpen daar zeker bij. Zo bouwt u heel eenvoudig zelf een houten schommel. Een schommel van hout is snel zelf te bouwen en ook nog een goede budget optie voor een speeltoestel. Hoe u dit doet? Dat leggen we in het handige onderstaande stappenplan uit. 

Voordelen houten schommel:

  • Gaat jaren lang mee
  • Is verplaatsbaar!
  • Prijstechnisch laag
  • Eenvoudig zelf te maken
  • Altijd een succes bij kinderen en zelfs volwassenen

Handleiding

Benodigdheden:

Grondboor
Accuboor
Hamer
Rolmaat

Voorbereidingstijd:

00:30

Bouwtijd:

03:00

Geschatte kosten:

100 - 250

Stap 1: "Bepaal waar de schommel komt te staan"

Voordat u de schommel gaat bouwen bepaalt u de plek waar de schommel in de tuin moet komen te staan. Kies een ruime plek in uw tuin, immers de schommel kan behoorlijk heen en weer zwiepen. Houd dus genoeg ruimte vrij aan de voor- en achterkant.

Stap 2: "Staanders maken"

Voordat u de palen in de grond gaat plaatsen van u van de 4 of  5 meter lange ronde schommelpalen 2 driehoeken. Bevestiging de 2 palen halverwege met een halfronde regel om zo een stevige driehoek te maken. Het vastzetten kan met een slotbout m8 van 140 mm lang, inclusief bijbehorende volgring.

 

Nu gaat u gaten maken van 80 tot 100 cm diep op de plekken waar de driehoeken komen te staan en plaats u de palen. Zorg voor een veilige afstand tussen de palen en de schommel, zo voorkomt u dat een kind perongeluk tegen de palen aan schommelt.

 

 

 

Schommel plaatsen

Stap 3: "Schoren maken"

Nadat de palen stevig in de grond staan plaatst u de bovenste ligger (ronde paal). Bevestigen kan met enkele stalen strips en lange (8 cm) spijkers of slotbouten.


Ligger plaatsen

Maak boven bij de verbinding een 45 graden schoor. Dit kan met een zelfde halfronde regel. De lengte moet ongeveer 80 cm zijn. Bevestiging kan wederom eenvoudig met spijkers of een slotbout.


Schoren plaatsen

Stap 4: "Schommel plaatsen"

U kunt nu de schommelhaken en de touwen met schommelplankje of schommelzitje ophangen. 


Zelfgemaakte houten schommel

Houten Schommelplank 45 x 18 x 3,5 cmhttps://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/webshop/5f3edce165a9dba3b309985d32f77e17.jpg
Schommelpaal / Leilinde Paal Gefreesd Diameter 10 cm Geïmpregneerdhttps://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/webshop/Schommelpaal 10 cm .jpg
Schommel / Leilinde Paal Rond Gefreesd Diameter 12 cm Geïmpregneerdhttps://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/product/images/ronde-paal-gefreesd-12cm.jpg
Dubbele houten Schommelhttps://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/webshop/Dubbele-schommel.jpg
Schommel Groningen Gadero 300 x 250 cmhttps://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/webshop/320250.png

Bestel samen met hout voor schommels ook een picknicktafel of speelhuisje voor kinderen bij Gadero.nl.

Youtube Gadero Hout TV Abonneer voor Doe het Zelf klus videos ook op ons Youtube kanaal.