Logo Gadero
service
Gadero TV

#77 Louvre tuinschermen monteren

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst14-09-2018

Haal de tropische sferen in huis met deze Louvre tuinschermen, ook wel shutters genoemd. De meeste mensen kennen shutters van binnenshuis omdat ze vaak gebruikt worden als raam-/deur decoratie, maar wist u dat er ook schuttingen van gemaakt worden?

#77 Louvre tuinschermen monteren
play video

Louvre tuinschermen zijn vooral bijzonder omdat ze superdeluxe zijn. De hardhouten tuinschermen die gebruikt worden in deze video geven echt een warme uitstraling aan uw tuin. Daarnaast laten deze shutters ook nog eens zonlicht door. Deze louvre shutterschermen zijn beschikbaar in 180 cm en 90 cm breed. Belangrijk om te weten is dat de schermen met schuine lamellen maar één aanzicht zijde hebben. Dat maakt deze schermen minder geschikt voor een afscheiding met de tuin van uw buren.

Shutter schermen monteren

U begint met het plaatsen van de schuttingpalen. Maak met de grondboor een gat in de grond en plaats de paal hier diep genoeg in. In deze aflevering gebruiken we een paal van 300 cm zodat deze stevig en ver genoeg de grond in gaat. We houden daarbij rekening met de hoogte van het scherm en 5 cm open ruimte tussen de grond en het scherm. Neem rustig de tijd om de schuttingpalen volledig waterpas te plaatsen. Dit is erg belangrijk. De tweede paal plaatst u 180,5 cm uit elkaar zodat er ruimte blijft voor de hoekverbindingen en werking van het hout.

Vervolgens schroeft u 40 x 40 RVS hoekverbindingen op drie plekken op de palen. Gebruik hiervoor 4 x 30 RVS schroeven van Wovar. Wel even voorboren. Nu kunt u het scherm pakken en deze er in hangen. Nadat u het scherm heeft vastgeschroefd adviseren wij om wederom te controleren of het scherm waterpas staat.

Tip: Gaat u uw hele achtertuin afschermen met Louvre schermen? Breek de schutting dan op enkele plaatsen op met trellis schermen, bekleed met klimplanten. Zo krijgt u een minder hokkerig gevoel en meer sfeer in uw tuin.

Benodigde materialen Louvre schutting:

  • Louvre tuinschermen 

  • Bankirai schuttingpaal glad geschaafd 7 x 7 x 300 cm

  • 40x40 mm RVS hoekverbinding

  • 4x30 mm RVS schroeven

  • Boormachines (1 voor voorboren en 1 voor schroeven)

  • Lange waterpas

  • Meetlint

  • Grondboor

  • Snelcement