Logo Gadero
service

Mandioqueira

Mandioqueira - Sucupira Amarela

Mandioqueira, ook wel Sucupira Amarela genoemd, is een tropische hardhoutsoort uit Zuid Amerika. Deze houtsoort valt op door de prachtige goudbruine kleur. Daarnaast is Mandioqueira ontzettend veelzijdig te gebruiken. Vlonder, schutting, gevelbekleding; het kan allemaal met Mandioqueira. Het grootste voordeel van deze houtsoort is misschien nog wel de prijs/kwaliteit verhouding. Hoewel Mandioqueira een duurzame hardhoutsoort is, vindt u het bij Gadero voor een aantrekkelijke prijs. Wel weer het meer trekken (kruisdradig) en is deze hardhoutsoort minder duurzaam dan Bankirai en Ipe hout.

  • Trendy uiterlijk door combinatie van lichte kleur en ontbreken van noesten

  • Kwalitatief hoogwaardig hardhout voor een aantrekkelijke prijs

Eigenschappen

Geschikt voor:

  • Onderbalken

  • Terras

  • Tuinmeubels

  • Schuttingen

Herkomst:

Zuid-Amerika

Duurzaamheid:

Klasse 2

Kleur & Textuur:

Lichte kleuren zoals goudbruin, roodbruin

Vergelijkbare houtsoorten

Uitvoeringen & toepassingen

Mandioqueira Sucupira Amarela

Voordelig hardhout

Deze mooi getekende houtsoort komt voor in verschillende kleuren, van het eerder genoemde goudbruin tot roodbruin. Zonder behandeling vergrijst het in de buitenlucht vrij snel naar een zilvergrijs. Het hout is relatief duurzaam, met duurzaamheidsklasse 2 als het niet in contact komt met de grond en duurzaamheidsklasse 3 als dit wel het geval is. Een terras van Mandioqueira zal dan toch zo’n 20 jaar kunnen blijven liggen, zeker als deze goed gemonteerd, geventileerd en onderhouden is.

Gadero Geschaafde Balk

Toepassingen Mandioqueira

Mandioqueira is door de rustige lijnen en gebrek aan noesten heel geschikt voor iedereen die een homogene vlonder wil aanleggen. De combinatie van de lichtbruine kleur en het rustige uiterlijk van de planken geven uw vlonder een eigentijdse en strakke uitstraling. Daarnaast wordt deze houtsoort in Nederland gebruikt als gevelbekleding. Graag een bijzondere tuinbank? Ook hier is Mandioqueira heel geschikt voor. We zien Mandioqueira ook terug in schuttingen en andere buitentoepassingen.

Bankirai vlonder glad geschaafd

Duurzaamheid Mandioqueira

Daarnaast is Mandioqueira van nature goed beschermd tegen houtrot en schimmels, wat het een kwalitatief goede houtsoort voor een lage prijs maakt. Daarnaast zijn goed gedroogde planken van deze houtsoort zeer stabiel. Dit maakt Mandioqueira veelzijdig te gebruiken. Het kan voorkomen dat u kalkafzettingen op het oppervlakte van de planken ziet, in de vorm van witte lijnen.

Hoewel Mandioqueira hardhout redelijk duurzaamheid is kunt u het in kwaliteit niet vergelijken met Bankirai of het hoogwaardige Ipé. Bent u echter op zoek naar een hardhoutsoort met een trendy uiterlijk voor een voordelige prijs? Dan is Mandioqueira een aanrader.