Gewolmaniseerd Hout

Gadero Houtsoorten

Gewolmaniseerd Hout

Gewolmaniseerd Tuinhout

Gewolmaniseerd hout is hout dat door middel van een behandeling verduurzaamd is. Eigenlijk is gewolmaniseerd hout hetzelfde als geïmpregneerd hout. Vroeger gebruikte men wolmanzouten om het hout te behandelen, vandaar de naam gewolmaniseerd hout. Wolmaniseren is dus een vorm van impregeneren. Gewolmaniseerd hout is goed bestand tegen houtrot en is bovendien schimmel- en insectenwerend. Hierdoor heeft het hout een veel langere levensduur. Gewolmaniseerd (of geïmpregneerd) hout is daarom ook populair als tuinhout, voor bijvoorbeeld schuttingen, vlonders of balken.

  • Duurzaamheidsklasse 3 - 4
  • Gebruikt voor naaldhoutsoorten als Vuren en Grenen
  • Geschikt voor veel buitentoepassingen, zoals schutting, vlonders en pergola’s
  • Wolmaniseren is een vorm van impregneren

geimpregneerd tuinhout

Gewolmaniseerd hout

Tegenwoordig gebruiken we bij het impregneren van hout geen wolmanzouten meer, omdat er inmiddels betere alternatieven zijn om hout te verduurzamen. Zo vindt u bij Gadero geïmpregneerd tuinhout. Dit hout is onder keteldruk geïmpregneerd en ongevaarlijk voor mens, dier en milieu. Wij leveren verder alleen tuinhout met EUTR, Pefc en /of KOMO certificaat. Zo bent u er zeker van het tuinhout verantwoord is behandeld met in Nederland toegelaten verduurzamingsmiddelen. Geïmpregneerd hout ziet u veel terug in de tuin, vanwege de lage prijs en hoge duurzaamheid. Zo gaat geimpregneerd Vuren, Grenen en Lariks Douglas aanzienlijk langer mee dan onbehandelde producten van deze houtsoorten. 

Bij Gadero vindt u veel geïmpregneerd producten zoals schuttingplanken, tuinschermen, vlonderplanken en vierkante palen.