Gadero houtsoorten

Welke houtsoort past het best bij uw klus

Gadero houtsoorten

Steigerhout

Wist u dat... steigerhout Middeneuropees vuren hout is.

Omdat steigerhout in de bouw ook gaten, bouwafval en grote spleten in de planken veroorzaken zijn de laatste jaren nieuwe, oud gemaakte steigerplanken populair. Deze planken hebben wel de voordelen van de oude, stoere look en niet de nadelen. Ook is de prijs van echt gebruikt steigerhout de laatste jaren hoger geworden dan deze nieuwe planken. Voor wie goedkope steigerhout planken zoekt zijn de nieuwe oudgrijs planken dus wel zo aantrekkelijk.

Vuren hout is niet duurzaam, het heeft onbehandeld een levensduur van circa 7-10 jaar. Daarom adviseren we ook uw buitenmeubelen van steigerhout te voorzien van rubberdoppen en eens per 2 jaar te behandelen met bijvoorbeeld onze maxrelease kleurloos beits, die zorgt voor een filterlaagje over uw tuintafel, loungeset of tuinbank van steigerhout. Tot slot adviseren we steigerhouten tuinmeubelen in de winter binnen te zetten. 

Steigerhout bewerken

Steigerhout kan snel scheuren en daarom adviseren we altijd voor te boren. Gebruik onze 4x50 mm schroeven en 35 mm boortje.

Steigerhout is geen houtsoort, wel een populaire term bij meubelmakers, interieurbouwers en in de steigerbouw. Bij het metselen van muren werden op stalen steigers de zogenaamde steigerplanken gelegd. Deze planken zijn circa 3 cm dik, 20 cm breed en mestal 5 meter lang. Deze onbehandelde steigerhout planken werden door cementresten grijs. Deze kleur grijs maken steigerhout populair voor tuinmeubelen en binnenmeubelen. De zogenaamde oude versleten look van deze planken geven meubelen een stoer karakter.