Thermowood

Gadero Houtsoorten

Thermowood

Eigenschappen

Geschikt voor:

  • Gevelbekleding
  • Schuttingen
  • Terrassen

Herkomst:

Verschilt per houtsoort

Duurzaamheid:

Klasse 1 - 2 

Kleur & Textuur:

Afhankelijk van de houtsoort

Vergelijkbare houtsoorten

Thermowood

Thermowood is geen houtsoort, wel een populaire stoombehandeling waardoor naaldhout een langere levensduur krijgt. Daarnaast zorgt dit proces ervoor dat het hout minder werking heeft en licht in gewicht is. Thermowood zien we veel terug als gevelbekleding op woningen. Ook binnen terrasplanken is thermisch gemodificeerd hout mogelijk. Thermowood, ook wel thermisch geïmpregneerd of thermohout genoemd, is dus geschikt voor veel verschillende toepassingen.

  • Thermische modificatie is zeer milieuvriendelijk 
  • Veel keuze in houtsoorten van Grenen en Vuren tot Ayous

Uitvoeringen & toepassingen

Milieuvriendelijk verduurzaamd hout

Bij het hitte proces van thermowood worden geen chemische stoffen gebruiken, dus het is een verantwoorde vorm van verduurzamen. Bij thermisch verduurzaamd hout, zoals grenenhout en vurenhout, stijgt de duurzaamheidsklasse van 4 naar 2. Dit betekent dat thermowood een levensduur van circa 20 jaar heeft. Daarnaast zijn er andere houtsoorten, zoals Ayous, wat van duurzaamheidsklasse 5 naar 2 gaat.

Schimmelvrij thermo hout

Thermowood is gedroogd en door de stoombehandeling schimmelvrij. Men zegt wel eens dat thermowood planken zo dood als een pier zijn. Dit klopt wel een beetje. De geur van thermisch gemodificeerd hout wordt ervaren als een aangename stoomgeur. Deze is nog enkele jaren te ruiken, vooral bij verzagen. Daarnaast krijgt thermisch gemodificeerd hout vaak een mooie kleur door de behandeling.

De prijs van thermowood ligt veel lager dan Western Red Cedar hout. Dat maakt thermohout, samen met het verantwoorde milieuaspect, een zeer aantrekkelijk en voordelig alternatief.

Alle houtsoorten thermowood hebben een andere uitstraling en zijn in verschillende profielen bij Gadero te krijgen. Zo hebben wij Ayous in een trendy blokprofiel, grenen als rhombus open gevelbekleding en vuren als Zweeds rabat.