Gadero houtsoorten

Welke houtsoort past het best bij uw klus

Gadero houtsoorten

Thermowood

Thermowood is geen houtsoort, wel een populaire stoombehandeling waardoor naaldhout een langere levensduur krijgt, minder werking heeft en licht van gewicht wordt. Thermowood, wordt ook wel thermisch gemodificeerd hout, thermisch Geïmpregneerd of thermohout genoemd. Thermowood wordt veel toegepast bij gevelbekleding op woningen. Maar ook binnen terrasplanken is thermisch gemodificeerd hout mogelijk. Thermowood is gedroogd en door de stoombehandeling schimmelvrij. Men zegt wel eens dat thermowood, planken zo dood als een pier maken. Dat klopt wel een beetje. De geur van thermisch gemodificeerd hout wordt ervaren als een aangename stoomgeur, deze is nog enkele jaren wel te ruiken, vooral bij verzagen.  

Bij het hitteproces van thermowood worden geen chemische stoffen gebruiken, dus een verantwoorde vorm van verduurzamen. Bij thermisch gemodificeerd hout, zoals grenenhout en vurenhout stijgt de duurzaamheidsklasse van 4 naar 2. Dat betekent een levensduur van circa 15 jaar.

De prijs van thermowood ligt veel lager dan western red cedar hout. Dat maakt thermohout, samen met het verantwoorde milieu aspect, aantrekkelijk de laatste jaren.