Logo Gadero
service

Amerikaans Grenen (Southern Yellow Pine) American Pine

Amerikaans grenen, ook bekend als Southern Yellow Pine en American Pine, is niet te vergelijken met Europees grenen. Althans de kleuren en vlammen zijn totaal anders. De duurzaamheid is gelijk. Wilt u Amerikaans Grenen buiten gebruiken? Beide soorten grenen moet u dan behandelen met onze transparante Maxrelease beits (bij voorkeur 2 keer) of impregneren om de levensduur te verlengen naar 10 a 15 jaar. Wij zijn laaiend enthousiast over Amerikaans grenen (Yellow Pine) vanwege de schitterende grote, bruine vlamtekeningen op een fraai gele achtergrond. Southern Yellow Pine, Amerikaans Grenen, groeit in de zuidelijke staten van Amerika van Texas tot Mississippi. 

  • Onbehandeld duurzaamheids klasse 5

  • Herkomst Noord-Amerika

  • Geschikt voor meubels, gevels, schuttingen en vloeren

  • Met opvallende vlamtekening en fraaie gele kleur.

American pine tafelblad Amerikaans Yellow Pine

Kenmerken Southern Yellow Pine

Southern Yellow Pine is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende soorten dennenbomen. Bekende bomen zijn de Moerasden, de Loblolly Den en de Slash Den. Het meest opvallende aan deze houtsoort is de mooie vlamtekening. Deze bruine lijnen op de gele planken zorgen voor een erg karakteristiek uiterlijk. Dat maakt Amerikaans Grenen een echte aanrader voor liefhebbers van rustiek hout. Het grote verschil met de Europese tegenhanger is voornamelijk het ontbreken van noesten. Amerikaans grenen heeft een veel rustiger uiterlijk, doordat het weinig noesten bevat. Dat maakt deze houtsoort ook ideaal voor veel verschillende toepassingen. 

Populaire American Pine producten

Maak van Amerikaans Yellow Pine bijvoorbeeld een houten eettafel. Het tafelblad van Yellow Pine en het onderstel van witte poten of staal geeft een schitterend effect. U kunt Yellow Pine ook toepassen op gevels, als potdekselplank voor schuttingen of als steigerplank voor meubels maken of als dekdeel. Indien u een vlonder maakt of wand bekleed met Amerikaans Grenen (Southern Yellow Pine) hou dan rekening met enige werking van het hout. Bij het leggen van een terras met Amerikaans Grenen / Yellow Pine planken raden wij aan 1 cm tussenruimte aan te houden. Zorg verder voor goede ventilatie.

american pine tafel

Amerikaanse grenen vloer

Daarnaast heeft Gadero met dit American Pine ook een primeur op het gebied van vloeren. De unieke Yellow Pine duoplank parket vloeren wel te verstaan. Door een toplaag American Pine te verlijmen op een russisch berken multiplank onstaat hier een werkingsarme grenen vloer. De prachtige grote vlammen in combinatie met de noestvrije houtstructuur geven deze vloerdelen in Amerikaans grenen een uniek karakter. Bekijk dit exclusieve houten parket van het Nederlandse A-merk Floer.

Bestel nu uw Southern Yellow Pine, of American Pine zoals wij zelf graag zeggen. Kies uit Yellow Pine hout, zoals steigerdeel planken, vloerdelen voor binnen of Zweeds rabat profielen bij houthandel Gadero.