Logo Gadero
service

Massaranduba vlonderplanken

Massaranduba vlonderplanken zijn in Nederland niet onbekend. Deze duurzame hardhoutsoort heeft duurzaamheidsklasse 1 en staan bekend als een harde, stabiele houtsoort. De kleur van Massaranduba is donkerbruin, en vergrijst mooi homogeen grijs door zonlicht. Wij hebben Massaranduba terrasplanken in 21x145 mm met groeven, fijne ribbels of geheel glad geschaafd. Ook leveren wij Massaranduba planken voor onzichtbare bevestiging met B-fix clips.

Wij bezorgen Massaranduba vlonderplanken afkomstig uit Brazilië  of Peru overal in Nederland en Vlaanderen. Bestel meteen 45x70 of 40x60 mm hardhouten onderbalken en onze extra sterke vlonderschroeven 5x50 mm RVS mee. 

Bekijk ook hardhouten vlonderplanken in andere hardhoutsoorten zoals bangkirai, ipé hout en garapa.

Massaranduba vlonderplanken

De werking van Massaranduba is relatief groot, zorg altijd voor kunstmatig gedroogd (KD) Massarandubahout, dan is de krimping en uitzet al een stuk minder.

Wist u dat Massaranduba hardhout bijna niet werkt en keihard is? U houdt de planken stroef door regelmatig met harde bezem uw dekdelen algen en bladervrij te houden. De effen of fijne ribbel zijde veegt het gemakkelijkste schoon. 

Plaats de planken altijd om de 40 cm hart op hart met minimaal 8 mm tussenruimte. Voor uitgebreide montagetips bekijk ons stappenplan vlonders bouwen.

Vlonder inspiratie