Logo Gadero
service

Opsluitbanden grijs

De grijze opsluitband is niet onbekend in de Nederlandse tuin. Deze kantopsluitingen zijn erg mooi te combineren met verschillende soorten betontegels en keramische tegels. Daarnaast zijn ze zeer geschikt voor het op hun plek houden van zand, aarde, grind en split. Het is een belangrijk element voor verschillende projecten en verdiend dus de nodige aandacht in uw tuinontwerp. Gaat u voor een mooi geheel met de rest van uw bestrating of wilt u graag een contrast? In deze categorie vindt u al onze soorten en formaten grijze opsluitbanden. 

Welke opsluitbanden heeft u nodig? 

Bij Gadero vindt u opsluitbanden in verschillende formaten en diktes. Welke u nodig heeft ligt sterk aan uw eigen smaak, maar ook aan het project waar u ze voor gaat gebruiken. Voor opritten raden wij u aan dikke  kantopsluitingen te gebruiken van 8 cm. Voor looppaden bieden 6 cm dikke opsluitbanden genoeg stevigheid. Wil u ze gaan gebruiken voor decoratief gebruik? Dan is een dikte van 5 cm voldoende. 

Opsluitbanden plaatsen

Zorg dat u bij het plaatsen van de kantopsluitingen het volgende stappenplan aanhoudt. 

  1. Maak een duidelijk ontwerp van uw tuinproject en zet deze uit met paaltjes en een stuk touw. Zorg dat u hierbij ook rekening heeft gehouden met het afschot. Op deze manier ondervindt u later geen overlast van regenplassen. 

  2. Graaf een geul diep genoeg voor een opsluitband en plaats deze hierin. Zorg er wel voor dat de bovenkant van de opsluitband circa 2 cm onder uw bestrating ligt. Deze zal namelijk nog iets verzakken en op deze manier zullen uw bestrating en opsluitbanden op gelijke hoogte komen te liggen. 

  3. U kunt nu verder gaan met het aanleggen van uw tegels, grind, split, zand of aarde. 

Wilt u nog meer te weten komen over opsluitbanden? Lees dan ook eens onze blog Waarom opsluitbanden