Logo Gadero
service
Gadero TV

#30 Pergola bouwen van hout

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst31-08-2017

#30 Pergola bouwen van hout

In aflevering #30 van Gadero TV laat Henk Jan u zien hoe u een pergola plaatst. Met een pergola creëert u meer diepte in uw tuin en het is een mooie plek om een loungeset neer te zetten. Met behulp van onze handige hoekverbindingen is het eenvoudig een pergola in elkaar te zetten. U kunt gebruik maken van verschillende houtsoorten en maten, de opties zijn eindeloos!

#30 Pergola bouwen van hout
play video

Pergola maken met 9 x 9 x 300 cm Lariks palen

In deze Gadero TV laat Henk Jan u zien hoe u een pergola maakt met onze 9 x 9 cm Lariks Douglas palen. Deze palen zijn onbehandeld en hebben daardoor een mooie lichtroze houtkleur. De palen hebben een lengte van 300 cm en zijn daarom erg geschikt om te gebruiken voor uw schutting, overkapping of als uw pergola. Houdt er rekening mee dat u onbehandeld Lariks palen niet zo in de grond plaatst. Met teer kunt u de onderkant van de palen beschermen en geniet u langer van het resultaat. 

Gadero Pergola

Hoekverbindingen voor uw pergola

Bij Gadero verkopen we verschillende soorten hoekverbindingen voor pergola's. Het soort hoekverbinding verschilt daarbij ook omdat men rekening dient te houden met de afmetingen van de palen. In dit geval is gebruik gemaakt van verzinkte pergola hoekverbindingen voor 9x9 cm palen. U kunt deze eenvoudig op uw palen schuiven. Deze kubus pergolasteun is ook verkrijgbaar in een 90 graden hoek, een T-verbinding en dubbele hoek. 

Behalve verzinkte pergola hoekverbindingen, verkopen wij ook zwart gepoedercoate hoek elementen van Nesling. Deze zijn geschikt voor palen van 8.5 tot 12 cm, dus u heeft hier meer speling als bij de verzinkte verbindingen. 

Gadero Pergola

Gereedschappen en gebruikte producten

Gebruikte producten

Gereedschappen

  • Accuboormachine

  • Waterpas

  • Ladder

  • Kwast

  • Grondboor

U heeft natuurlijk zelf de keuze welke houtsoort u wilt gebruiken. Bekijk ons volledig assortiment Pergola hout om erachter te komen welke het best bij u past. Wilt u ook graag andere verbindingselementen gebruiken? Bekijk al onze pergola verbindingselementen hier en maak uw keuze.

Liever een prefab pakket? Bekijk onze pergola sets met schaduwdoek

Overkapping met verzinkte elementen