Platowood

Gadero is officieel dealer van Platowood. Platowood uit Arnhem is reeds tientallen jaren gespecialiseerd in het zogenaamde stomen van hout. Hierbij worden zonder chemische middelen houtsoorten zoals Fraké en vuren hout onder hoge stoomdruk verduurzaamd naar klasse 1-2. Bij Platowood wordt dit uiterst milieuvriendelijk aangepakt met restwarmte van biomassabedrijven in de buurt, bovendien is het stoomproces met water vrij van chemische middelen. Gadero levert zowel thermisch gemodificeerde vlonderplanken en "gestoomd hout" voor gevelbekleding toepassingen. 

platowood

Deze zogenaamde gestoomde planken voor gevel of terras worden thermisch gemodificeerd genoemd. De werking is na deze behandeling ook nagenoeg nul. Deze manier van hout verduurzamen door Platowood wordt gezien als de toekomst. Immers houtsoorten uit Europa kunnen door dit proces de duurzaamheid krijgen van tropische hardhoutsoorten. 

platowood thermische ketels

Platowood heeft een uniek proces van stomen, drogen en "bakken" in de oven (curring) waardoor houtsoorten als Fraké en vurenhout minder broos zijn dan andere thermische stoombehandelingen.

Platowood heeft open gevelbekleding planken type recht van 18x140 mm en diverse rhombus profielen in Fraké en vurenhout. Ook voor channelsiding (verticale gevelbekleding)  en halfhouts profielen 18x130 mm worden in Arnhem klaargestoomd voor gebruik op de gevel. Daarnaast levert Platowood 27x140 en 27x185 mm vlonderplanken in dezelfde houtsoorten. 

Bestel nu uw thermisch gemodificeerd hout van Platowood bij Gadero, uw officiële dealer van thermisch behandeld hout van Platowood. De levertijd is ongeveer 3 weken ongeacht het bestelbedrag. Wij bezorgen in heel Nederland en Vlaanderen.