#57 Schutting van Rhombus profiel

In aflevering 57 van Gadero TV gaan we aan de slag met Rhombus profielen! Normaal gesproken worden deze profielen op een gevel van een woning geplaatst, maar wij laten vandaag zien hoe u er heel gaaf een schutting van kan maken!

Palen plaatsen

Gebruik bij het plaatsen van de palen een grondboor. Op de Rhombus profielen kan veel druk komen te staan. Zorg daarom voor lange palen met een zak snelcement beton erbij en een mooie dikte van de palen.

De palen plaatst u om de 50cm hart op hart, zo voorkomt u dat de schutting gaat doorbuigen. Met de grondboor doet u het meeste werk en met de paalhamer zorgt u nog voor een extra stukje stevigheid en iets verder in de grond gaat.

Het mooie van een schutting van rhombus profielen is dat u een hele strakke erfafscheiding krijgt zonder dat u palen in het zicht hebt.

Montage Rhombus profielen

In deze aflevering maken wij gebruik van hardhout Rhombus. Het is belangrijk om een tussenruimte te houden tussen de grond en de eerste Rhombus profiel. Bovendien moet u het profiel zo monteren, dat het iets oploopt. Dus de hoge zijde tegen de paal aanzit. Daarnaast is het erg belangrijk dat de eerste profiel waterpas is! Het monteren van de profielen doen wij met schroefnagels van Wovar.

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer


pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram