Logo Gadero
service

Kies bij houthandel Gadero uit Lariks Douglas, Red Class Wood, Fraké hout en blank vurengeschaafd in 28x190 mm dikte. Lengtes variëren van 3 tot 5 meter. Gadero bezorgt glad geschaafde steigerplanken overal in Nederland en Vlaanderen onder gunstige Thuiswinkel Waarborg condities. Bekijk hier alle steigerplanken die wij verkopen.

Luxe meubels bouwen

De trend van ruw oud grijze steigerhouten planken verschuift steeds meer naar hoogwaardige houtsoorten als Lariks Douglas en Siberisch hout. Lariks Douglas staat bekend om zijn warme kleur en is heel geschikt voor een mooie tuintafel of robuuste boekenkast. Siberisch Lariks is niet te vergelijken in kleur of duurzaamheid met Lariks Douglas. Siberisch Lariks heeft een meer gele kleur dan het typische roze van Lariks Douglas. Daarnaast is het vele malen duurzamer. Daarom maakt u van deze houtsoort hele luxe tuinmeubels met een lange levensduur of een robuuste vlonder. Kies bij het maken van een loungeset, tuintafel, hout kerstboom of ander meubel bij voorkeur voor gedroogd en glad geschaafd hout. Dit splintert niet. 

Gedroogd en glad geschaafd steigerhout

Glad geschaafde en gedroogde steigerplanken hebben een hoop voordelen. Zo zijn de planken splintervrij, wat ze erg geschikt maakt voor meubels of vlonders. Daarnaast geeft het glad geschaafde uiterlijk deze planken een luxe uitstraling. Ook zijn deze steigerplanken gedroogd. Hierdoor heeft u minder last werking en harsvorming. Met deze glad geschaafde steigerplanken maakt u heel eenvoudig een fraai tafelblad of robuuste tuinbank. Om de levensduur van deze steigerplanken te verlengen en vergrijzing van het hout tegen te gaan kunt u ze behandelen met beits.

Steigerplanken als vlonder

Ook kunt u van glad geschaafde steigerplanken een vlonder maken. Wel raden we aan te zorgen voor 12 mm tussenruimte, een goede ventilatie onder uw vlonder en onderbalken om de 40 cm hart op hart. Steigerhout is blijft zachthout. Goed onderhoud is dan tevens een must. Dat betekent wekelijks vuil en algvrij houden in de herfst en de winter. Een vlonder van steigerplanken raden we alleen aan op een zonnig gelegen tuin of onder een terrasoverkapping of veranda. Neem ook een kijkje bij onze vlonderplanken van Europees hardhout als alternatief.